(FOTO) Ista ljubav, isto mesto, ista strast: Četvorica "delija" održala lekciju odanosti Zvezdi na "Marakani"!

Autor:

Sport

06.05.2019

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, pre 24 godine, odigran je jubilarni 100. večiti derbi koji je, posle uzbudljivog preokreta, pripao Crvenoj zvezdi rezultatom 2:1. Dan ranije ovogodišnju sezonu crveno-beli su začinili 30. titulom šampiona države, što je bilo očekivano ako se uzmu u obzir rezultati Zvezde tokom čitave sezone, a "Marakana" ponovo slavi, kao pre 30 godina kada je slavila u "večitom" derbiju. Nestvarna slika iz hrama fudbala dokazuje posvećenost jedne grupe nekada mladića, a sada starije gospode svom klubu.

Foto: Facebook/Red Star Belegrade
Navijači Zvezde pre 30 godina i danas

Đurđevdan, 1995. godine ukrasila je pobeda crveno-belih u 100. prvenstvenom susretu sa Partizanom.
 
Tim Ljupka Petrovića upisao se u istoriju pobedom u jubilarnom susretu, a dres Zvezde na tom meču nosili su: Milojević, Stefanović, Đorović, Radmanović, Stojkovski, Bajčetić, Adžić (Živković), Krupniković, Kovačević, Petković (Perović) i Sakić.

 Ovi ljudi su bili tada na "Marakani", a bodirili su i Zvezdu u meču koji je rešio pitanje šampiona države protiv lučanske Mladosti.

Zaista neverovatna priča.


Podsetite se jubilarnog 100. "večitog" derbija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading