Suarez izrazio zahvalnost Liverpulu

Autor:

Sport

06.05.2019

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Suarez se vratio na Enfild. Naravno, samo na dva dana i samo za jedan meč - revanš polufinala Lige šampiona protiv Liverpula. Najveći deo vremena Suarez je posvetio priči o navijačima Liverpula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Suarez

U prvom meču polufinala Lige šampiona Barslona je u Španiji slavila sa 3:0, a Liverpul će u utorak bez trojice važnih igrača pokušati da napravi čudo.

Na Barsleoninoj konferenciji za medije novinarima se obratio Luis Suarez koji je rekao da su on i njegovi saigrači svesni da igraju protiv dobrog tima, ali da i sami imaju "teško naoružanja" i da veruju u prlazak u finale.

Neće na ovom meču u crvenom dresu biti Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Nabija Keite.

- Za Liverpul je to veliki gubitak, ali za nas ne menja ništa. Svi znamo koliko je teško igrati na Enfildu. Ima Liverpul i druge igrače koji imaju kvalitet i koji mogu da se pokažu. Mi za sve igrače imamo mnogo poštovanja. Salah je među tri najbolja igrača na svetu već nekoliko godina. Za Liverpul je njegov izostanak veliki gubitak, ali tu su Šaćiri, Origi i Staridž - rekao je Suarez.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

Što se tiče samog meča, Suarez kaže da i pored tri gola prednosti posao još uvek nije završen:

- I pored dobrog rezultata iz prvog meča ne smemo da zaboravimo kako je bilo protiv Rome prošle godine. Svima nam je to u glavi. A Liverpul ima 12. igrača na svojim tribinama. Za svakog igrača Liverpula, navijači su velika snaga. Pokušaćemo da se nosimo sa tim. Znamo da će navijači u svakom trenutku biti uz njih, ceo meč. Nosiće ih kroz napade i zbog toga posebno moramo da budemo oprezni. Bićemo pod pritiskom od prvog trenutka. Ne smemo da pravimo nesmotrene fauove, oni imaju visoke igrače i ne smomo da dozvolimo da se nađu u prilici da ugroze naš gol.

Suarez je prokomentarisao izjavu Džejmsa Milnera izrečenu pred prvi meč. Milner je tada rekao da Barselona nije navikla da igra protiv timova kakav je Liverpul, a Suarez je sada uzvratio konstatacijom da Liverpul nije navikao da igra protiv timova "koji tako dobro kontrolišu loptu".

- Prošle sedmice smo odigrali jedan od najvažnijih i najboljih mečeva ove sezone, a sutra moramo da budemo još bolji. Oni su i tada imali svoje šanse, a sada ćemo igrati u veoma napetoj atmosferi.

Prokomentarisao je Suarez i činjenicu da je na Enfildu prvi put od odlaska iz Liverpula:

- Ovaj povratak je veoma poseban, proveo sam ovde predivne godine. Uvek ću biti veoma zahvalan klubu i navijačima. Imam jako lepe uspomene na vreme koje sam proveo u Liverpulu. Imam svo poštovanje ovog sveta prema navijačima Liverpula i veoma sam im zahvalan. Ako postignem gol na Enfildu neću ga proslaviti na način na koji sam to učinio na Kamp Nou. Vreme koje sam proveo ovde pomoglo mi je na mnogo načina i to što sada igram u Barseoni mogu samo da zahvalim Liverpulu.

Duel Liverpula i Barselone počinje u 21 čas. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading