SVET DRHTI PRED MOĆNIM SRBIMA!

Autor:

Sport

08.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde su Srbi, tu su bitke za najvažnije evropske trofeje! Plejadu naših sportista koji bi na kraju sezone mogli da se raduju najvažnijim titulama u svetu sporta predvodi Dušan Tadić, koji bi sa Ajaksom mogao da osvoji triplu krunu. Počeo je već osvajanjem holandskog kupa, na korak je do plasmana u Ligu šampiona, a veoma je blizu osvajanja šampionata. Ukoliko uspe da se okiti sa sva tri trofeja, staće rame uz rame sa Dejanom Stankovićem, kao jedinim srpskim fudbalerom koji je osvojio tripletu 2010. godine sa Interom.

RepublikaFoto: Ap photo
ŽELE OPET NA EVROPSKI TRON

Posle Duće, najveće šanse za trofej imaju košarkaši Fenerbahčea Nikola Kalinić i Marko Gudurić, koji su, predvođeni najtrofejnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem, favoriti za osvajanje Evrolige. Međutim, već u polufinalu čeka ih mina u vidu Efesa i Vasilija Micića, koji igra sezonu iz snova i najzaslužniji je za plasman turskog tima na fajnal-for (17-19. maja u Vitoriji).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Pehar Lige Evrope sanjaju Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović sa Ajntrahtom, ali će morati sutra (21.00) da naprave čudo u Londonu u revanšu polufinala protiv Čelsija. Prvi meč u Nemačkoj završen je 1:1, pa timu iz Frankfurta treba trijumf ili remi sa većim brojem datih golova.

I na kraju, nade o NBA tituli Nikoli Jokiću niko ne može da oduzme, pogotovo kada beleži monstruozne partije i tripl-dablove. Međutim, njega čeka izuzetno težak put jer sa Denverom mora najpre da eliminiše Portland, a potom i Hjuston ili aktuelnog šampiona Golden Stejt. I sve to da bi došao do velikog finala, gde bi mogao da se nađe Milvoki, kao glavni favorit istočne konferencije.

SRBI U BICI ZA TROFEJE

Dušan Tadić (Ajaks)

- Liga šampiona, prvenstvo Holandije

Luka Jović, Filip Kostić, Mijat Gaćinović (Ajntraht)

- Liga Evrope

Nikola Jokić (Denver)

- NBA titula

Vasilije Micić (Efes), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Gudurić (Fenerbahče)

- Evroliga

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading