TUŽNA AMSTERDAMSKA NOĆ KOJA ĆE PROMENITI AJAKS: TADIĆ U SUZAMA: NISMO ZASLUŽILI OVAKAV KRAJ!

Autor:

Sport

10.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramu kakvu smo videli u sredu uveče na "Johan Krojf" areni u revanšu polufinala Lige šampiona u kojem je Totenhem pogotkom Brazilca Lukasa Moure (26) u šestom minutu nadoknade slavio protiv Ajaksa sa 3:2 i prošao u finale, nadoknadivši poraz iz prvog meča u (1:0), dugo će, poput najgoreg košmara, proganjati Holanđane.

Dušan Tadić nakon nesrećnog poraza od Totenhema

Osim što su crveno-beli propustili priliku da se 1. juna u Madridu bore peti trofej evropskog prvaka, "kopljanici" su verovatno poslednji put u UEFA takmičenju imali priliku da nastupe sa sjajnom generacijom oko čijih zvezda se uveliko otimaju najveći kontinentalni klubovi.

De Jong već prodat Barsi, a na pragu odlaska su De Liht, De Bek, Zijeh, Neres, Tadić

 Jedan od onih kojima je eliminacija posebno bolno pala je Dušan Tadić (30), majstor iz Bačke Topole, koji nije sakrio suze posle svog, možda poslednjeg evropskog nastupa za amsterdamskog velikana.

Tobi Aldervejreld teši Tadića nakon utakmice

SREĆO, GDE SI

Desetka Ajaksa, koji je ove sezone sa 34 gola i 21 asistencijom u 54 zvanična meča najbolji igrač tima, nije krio razočaranje eliminacijom iz Lige šampiona.

- Kada imaš osećaj da nešto zaslužuješ, a onda to ne dobiješ, moraš da budeš razočaran i ljut. Nismo zaslužili da ispadnemo na ovakav način. Niko nije očekivao da će Ajaks igrati polufinale. Ovo jeste sjajan rezultat, ali mi smo veliki klub i uvek želimo više - istakao je Tadić, kojeg za obeštećenje od 16 miliona evra mogu da kupe Mančester siti, Mančester junajted, Bajern, Juventus i ostali zainteresovani klubovi.

Ten Hag: Upozorio sam igrače na poluvremenu da ništa nije gotovo

NEMARNOŠĆU U AMBIS

Erik ten Hag (49), tvorac moćnog Ajaksa, koji igra fudbal lep za oko, za dušu istinskih zaljubljenika u magičnu igru na travnatom pravougaoniku, svestan je da će poraz od Totenhema još dugo boleti.

- Ovo je surova strana fudbala koju smo morali da iskusimo sada, ali nastavićemo dalje. Ne možemo da prebolimo za nekoliko sati ili nekoliko dana, ne mogu da tražim to od igrača. Bili smo tako blizu, zaslužili smo i mi da prođemo u finale, ali nemarnošću smo ispustili vođstvo. Rekao sam igračima na poluvremenu da još nije gotovo. Nismo bili dobri u kontranapadima i to nas je koštalo eliminacije - istakao je Holanđanin.

Očekuje se raspad "kopljanika"

Fudbalska tragedija koja je zadesila diva iz Amsterdama i finale koje im je izmaklo ispred nosa gotovo sigurno će se odraziti na sastav. Naime, velikani su poput predatora namirisali svežu krv i sjatiće se da razbucaju Ajaks. Frenki de Jong (21) zimus je prodat Barseloni za 75 miliona evra, a sledeće žrtve su štoper Matijas de Liht (19), vezista Doni van den Bek (22), kao i napadači David Neres (22) i Hakim Zijeha (26), pa nema sumnje da će "amsterdamersi" biti očerupani na leto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading