ENGLEZI HARAJU EVROPSKIM FUDBALOM

Autor:

Sport

11.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahovlada kakvu Evropa ne pamti! O dva najvažnija trofeja u klupskom fudbalu odlučivaće Ostrvljani u sveengleskim finalima Lige šampiona i Lige Evrope jer su prvi put u istoriji fudbala dešava da klubovi iz jedne zemlje u istoj sezoni biju bitke za prestižne pehare.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Totenhema znali su kako da proslave istorijski plasman u finale LŠ

Stari kontinent će najpre svedočiti londonskom derbiju u finalu Lige Evrope, 29. maja u Bakuu, a rivali će biti Arsenal i Čelsi.

KROZ IGLENE UŠI

Tri dana kasnije u Madridu će se za "ušati pehar" boriti još jedan klub iz engleske prestonice - Totenhem, kom će rival biti petostruki šampion Evrope Liverpul. Mnogi će reći da su fudbaleri iz kolevke fudbala imali dosta sreće na putu do finala. Osim Arsenala, koji je u dvomeču razbucao Valensiju sa 7:3 u dvomeču, ostali su kroz iglene uši izborili bitke za trofeje. Liverpul je priredio senzaciju decenije pošto je na Enfildu eliminisao Barsu posle 0:3 u Kataloniji, savladavši Mesija i drugove sa 4:0. Totenhem je het-trikom Lukasa Moure preokrenuo u Amsterdamu protiv Ajaksa (3:2) i rasplakao Dušana Tadića, dok je Čelsi posle penal-lutrije eliminisao srpski Ajntraht, za koji nastupaju Jović, Kostić i Gaćinović.

OSTALI U NEVERICI

Ostatak Evrope u neverici će gledati Engleze kako marširaju Bakuom i Madridom, a jedan od onih kojima se ne dopada aktuelni poredak u evropskom fudbalu je i bivši trener Mančester junajteda i Čelsija Žoze Murinjo.

- Dva tima iz iste države u finalu je nešto što mi se ne sviđa puno. Pritisak je sada veći i mislim da je Liverpul više želeo Ajaks, a Totenhem da igra protiv Barselone. Svaki scenario je moguć u finalu - izjavio je Murinjo.

Foto: Tanjug/AP

Mhitarjan ne sme na finale!

Ofanzivni vezista Arsenala Henrih Mhitarjan neće putovati na finale Lige Evrope u Baku zbog zategnutih odnosa između njegove zemlje Jermenije i domaćina Azerbejdžana. Mhitarjan je već propustio gostovanje Karabagu ove sezone, a Jermenija i Azerbejdžan nemaju diplomatske odnose od 1994, kada su prekinule rat.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading