Klop: Momenti poput onog s Barsom vrede više od trofeja

Autor: Sportklub

Sport

11.05.2019

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Liverpula Jirgen Klop kaže da je preokret kakav je njegov tim napravio u polufinalu Lige šampiona vredniji više od trofeja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Klop još nije osvojio nijedan trofej od dolaska u klub 2015. godine.

- Nije stvar u meni, nego u klubu. Svi moramo da okolnosti koje su nam date iskoristimo na najbolji način, a to i pokušavamo. Ako to vodi do trofeja, onda je to divno, ali više ne možemo da uradimo. Ako mi ljudi sude po tome da li sam nešto osvojio u prošlosti ili da li ću nešto osvojiti u budućnosti, ja to ne mogu da promenim. Moje je da dam svojih 100% - to nije savršeno, ali je najviše što ja mogu - kaže nemački stručnjak.

Posle 0:3 u Barseloni, Liverpul je kod kuće slavio sa 4:0 i plasirao se u finale Lige šampiona.

- Ove sezone proživeli smo mnogo divnih trenutaka zajedno. Radujem se narednim utakmicama, a preokret nad Barseom bio je šlag na torti za sada. Vau! To je upravo slika koju želimo da prikažemo spoljnom svetu – to je Liverpul, to je ovde moguće, u ovom gradu i sa ovim ljudima. Takvi momenti su vredniji od trofeja - rekao je Klop i dodao:


- Posao je da se razvijamo što je više moguće, tako da postaje sve verovatnije da ćemo osvojiti trofeje. Za sada to i činimo. Sledi nam finale, imamo iskustva iz prethodnih godina, pa ćemo videti. U nedelju igramo poslednji meč u Premijer ligi, nije u našim rukama, ali želimo sezonu da okončamo pobedom.

Liverpul u nedelju dočekuje Vulverhempton, a Mančester sitiju treba pobeda u Brajtonu kako bi obezbedio titulu. Potom 1. juna Crveni igraju finale LŠ sa Totenhemom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading