BUNDESLIGA: Dortmund slavio i ostavio nadu za titulu - Bajern se kocka sa trofejom!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

11.05.2019

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje kolo Bundesliga odlučiće šampiona Nemačke, pošto je u pretposlednjem Borusija Dortmund slavila protiv Fortune 3:2, a Bajern igrao bez golova na gostovanju Lajpcigu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Borusije Dortmund i dalje imaju šansu za titulu!

Braniocu titule je bila potrebna pobeda za titulu, ali su "Bikovi" uspeli da se odbrane, a Borusija je zahvaljujući tome i svom trijumfu ostala u igri. Pred poslednje kolo, koje je na programu naredne subote, minhenski klub ima dva boda prednosti, a Bajern tada dočekuje Ajntraht, dok tim iz Dortmunda gostuje imenjaku u Menhengladbahu.

U Lajpcigu, Bajern je uspeo da zatrese mrežu domaćeg tima preko Leona Gorecke, ali je gol poništen pošto je sudija odlučio da konsultuje VAR i ustanovljeno je da je pogotku prethodio ofsajd.


Borusija nije imala nimalo lak posao protiv tima iz Dizeldorfa, a do vođstva je došla preko Kristijana Pulišića, koji je posle centaršuta Tomasa Dilejnija sproveo loptu u mrežu. Odgovor gostiju je usledio u drugom minutu drugog poluvremena, kada je strelac bio Oliver Fink, ali je prednost Borusiji vratio Dilejni samo šest minuta kasnije. 

U samom finišu, Fortuna je ostala sa igračem manje na terenu, pošto je Adam Bodzek zaradio direktan crveni karton. Pobedu domaćeg tima pred preko 80.000 navijača potvrdio je Mario Gece u drugom minutu nadoknade, međutim, Fortuna se nije predavala, nadu joj je dao David Kovnacki, ali je samo ublažio poraz svoje ekipe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading