Kraj jedne ere: Romu napušta "Budući kapiten", a žaliće samo zbog jedne stvari!

Autor:

Sport

14.05.2019

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten i dete Rome Danijele De Rosi napušta rimski klub posle 19 godina. Iskusni 35-godišnji vezni fudbaler neće završiti karijeru kao njegov mentor Frančesko Toti igrajući samo za Romu, već će na leto promeniti sredinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
De Rosi napušta Romu!

De Rosiju do kraja juna ističe ugovor i neće potpisati novi, pa će mu utakmica protiv Parme 26. maja biti poslednja u dresu voljenog kluba, objavila je Roma.

Za ukupno 19 godina, računajući i jednu u mlađim selekcijama, De Rosi je odigrao 614 mečeva i po tome je drugi u istoriji kluba, baš iza Totija (786).

"Budući kapiten", kako glasi nadimak De Rosiju još dok je igrao sa Totijem, žaliće za samo jednom željom - što sa Romom nije osvojio Skudeto jer je u sezoni 2000/2001, kada je osvojen, nastupao za mladi tim, a kasnije nije uspeo da ispuni veliku želju.


Sudbina se poigrala sa činjenicom da je tada Roma osvojila titulu šampiona Italije pobedom nad Parmom (3:1) u poslednjem kolu, a "krug" zatvara isti rival na De Rosijevom oproštaju, takođe na stadionu Olimpiko.

Osvojio je dva Kupa Italije, uz jedan Superkup, a ostaće upisano da je sa reprezentacijom Italije uzeo trofej Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading