Dušan Silni stavio tačku na holandsko prvenstvo sa dva majstorska pogotka i naslovio se najboljim!

Autor:

Sport

15.05.2019

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajaks je overio titulu protiv De Grafšapa, slavili su "kopljanici" sa 1:4 čime su došli do 86. boda u prvenstvu. Strelac dva gola bio je naš Dušan Tadić, ovim podvigom je postao prvi strelac prvenstva Holandije.

Tadić strelac gola u poslednjem kolu holandskog prvenstva

Opet je Dušan Tadić zatresao mrežu, stigao je do brojke od 42 gola u kojima je učestvovao ili kao asistent (13) ili kao strelac (29). Nakon što su Šone i Taljiafiko postigli golove u prvom poluvremenu, kao i El Jebil za Grafšap, Dušan Tadić je postigao oba gola u nastavku, prvi iz penala u 67. minutu, drugi 20 minuta kasnije.

Drugoplasirani PSV je slavio nakon preokreta, primili su gol od Heraklesa u 1. minutu, da bi preko Drostea autogolom u 32. i Firgevera u 48. stigli do pobede koja nije bila dovoljna za titulu. Poslednji gol na meču postignut je u poslednjim minutima meča kada je Malen postavio konačnih 3:1.


U kvalifikacije za LŠ idu Ajaks i PSV, Fejenord i AZ idu u kvalifikacije za LE, dok će Vitese, Utreht, Herakles i Groningen ići u doigravanje gde će se odlučiti ko će u Ligu Evrope.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading