Uvertira pred okršaj "večitih": Partizan grmi zbog "selidbe" finala na "Marakanu" - Zabrinuti smo!

Autor: Tanjug

Sport

17.05.2019

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom odluke Takmičaraske komisije Fudbalskog saveza Srbije da "premesti" finale Kupa Srbije iz Niša u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

- FK Partizan izražava istinsku zabrinutost, ali ne i veliko iznenađenje usled odluke koju je danas donela Takmicarska komisija FŠ u vezi sa odredivanjem domaćina finalne utakmice Kupa Srbije. Već u sredu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da ce finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu Rajko Mitić. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vest uverimo razvojem današnjih događaja- stoji u saopštenju Partizana.

Dodaje se da se tako "prisustvovalo sudobonosnom sledu dogadaja".

- IO FŠ, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa u prvom delu takmicarske sezone u našem najmasovnijem takmičenju, preneo je danas nadležnost Takmicarskoj komisiji FŠ u odluci za promenom domaćinstva. Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmesti iz Niša i poveri Beogradu, a potom održala žreb u kojem nije aktivno učestvovao predstavnik FK Partizan, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svedočili u sredu uveče, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice".

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda vs. Partizan

Kako se navodi, FK Parttizan "upućuje pitanje koje su to okolnosti sada uzrokovale promenu domaćinstva i izmeštanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vreme kada je Niš određen odlukom IO FŠ, i sada identični kada je Takmicarska komisija FŠ donela odluku o izmeštanju".


- Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije. Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha- stoji u saopštenju kluba iz Humske.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading