Krajinović posle gladijatorske borbe prošao u drugo kolo RG!

Autor:

Sport

27.05.2019

12:05 >> 12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. On je na startu takmičenja posle velike borbe i pet setova savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 3:2 (6:2, 4:6, 6:3, 3:6, 6:0).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel i drugi trijumf Krajinovića. Filip će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča Karbaljes Baena - Miler.

U meču koji su obeležile brojne oscilacije obojice tenisera, Krajinović je nokautirao rivala impresivnom igrom u petom setu u kojem nije izgubio nijedan gem.

Filip je zasluženo osvojio prvi set. Srpski teniser bio je bolji u najvažnijim trenucima, te je uspeo da iskoristi dve od četiri ukazane brejk-prilike, dok je Tijafo bio jalov iz tri prilike. Mladi Amerikanac je uspeo odmah potom da podigne nivo igre i brzo je poveo te je to vođstvo čuvao do kraja, za izjednačenje u setovima. Treći deo meča je bio izjednačen sve do samog kraja kada je Tijafo prelomio u svoju korist, da bi mu naš as odmah uzvratio za novo vođstvo od 2:1. Tijafo je odmah poveo u četvrtom delu meča i tu prednost čuvao do kraja.

Odlučujuči set je prošao u znaku Filipa Krajinovića koji je dominirao u svim segmentina, što pokazuje i sam rezultat. Završiti na ovaj način veoma napet meč protiv veoma ozbiljnog protivnika može samo da mu bude podstrek za nadalje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading