Lejver nahvalio Novaka kao nikad do sad!

Autor:

Sport

27.05.2019

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni australijski teniser Rod Lejver rekao je da je Novak Đoković neverovatno talentovan jer uspeva da kontinuirano bude dominantan u svetu tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković u ponedeljak počinje takmičenje na Rolan Garosu, na kojem će pokušati da po drugi put u karijeri kompletira Gren slem. Pored njega, u open eri jedino je Lejveru pošlo za rukom da u istom trenutku bude šampion sva četiri najveća turnira na svetu, što je učinio 1962. i 1969. godine. Pored njih, Amerikanac Don Badž je slavio na četiri Gren slema zaredom, a to je uspeo 1938. godine.

- Novak je definitivno neverovatno talentovan jer uspeva da održi periode kontinuirane dominacije. Ne znam samo kako mu to uspeva u današnjem tenisu. Sjajan je takmičar i igra svoj najbolji tenis u važnim trenucima - istakao je Lejver.


Đoković je sezonu počeo trijumfom na Australijan Openu, što mu je bio 15. Gren slem u karijeri. Tom prilikom je istakao da ga ispisivanje novih stranica istorije motiviše. 

- Već je držao u svojim rukama sve četiri titule u isto vreme. Neverovatno je. Veliki je talentat i igra veoma dobro. Servira dobro, udarci sa osnovne linije su mu veoma dobri, uživa da izlazi na mrežu, odlučuje se na drop šotove, što je dobra taktika na šljaci - rekao je Lejver.

- Ima odličnu šansu da osvoji Gren slem. Ne samo da drži sva četiri, već da ih osvoji sve u kalendarskoj godini. Sve je sada na njegovom reketu.


Novak će na startu Rolan Garosa igrati protiv Roberta Hurkača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading