Igrao sam sa "ubicama": Jović najtalentovaniji sa Balkana u poslednje dve decenije - JEDINSTVEN JE

Autor:

Sport

06.06.2019

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Real Madrid je doveo igrača velikog potencijala koji može samo da napreduje, prokomentarisao je trener Čikaga veljko Paunović dolazak Luke Jovića u "kraljevski klub".

Veljko Paunović

- Reč je o jednom od najvećih talenata koje sam ikad video. A igrao sam sa "ubicama" kao što su Kristijan Vijeri, Džimi Flojd Haselbajnk, Fernando Tores, Ljuboslav Penev - poručio je  Paunović iz Amerike. 

Nekadašnji prvak sveta sa Srbijom na Mundijalitu, 2015.godine uveren je da Luka može da nadmaši učinak prethodnih golgetera sa prostora SFRJ, koji su nosili dres Madriđana.


- Što se mene tiče, Luka je najveći talenat sa prostora Balkana u poslednjih 20 godina. Imali smo posle Mijatovića i Šukera, velike igrače, stvarali igrače na drugim pozicijama u timu, međutim, na ofanzivnom delu terena niko nije kao Jović. Prvi put imamo takvog fudbalera.

Paunović kaže da je još u tinejdžerskom dobu uočio Lukine mogućnosti u mlađim reprezentativnim kategorijama.

- Još 2014, zbog toga što je bio izuzetno razvijen i fizički nadmoćan u odnosu na ostatak generacije, prebacili smo ga u stariju kategoriju, omladince. Rođen je 1997, što znači da je praktično igrao sa tri godine starijom generacijom kad smo formirali selekciju. Stigli smo do polufinala Prvenstva Evrope 2015, imali smo u tom timu i Nikolu Maksimovića i Sergeja Milinkovića Savića, igrače koji su napravili sjajne karijere kasnije, ali nam je nedostajao špic poput Jovića. Samo jedno takmičenje nam je bilo dovoljno da spoznamo kakvim potencijalnom raspolaže i u kakvog fudbalera može da izraste. Real Madrid je doveo igrača velikog potencijala koji može samo da napreduje - poručio je Veljko Paunović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading