KINEZI NAJAVLJUJU: PIKSI SELEKTOR SRBIJE

Autor:

Sport

17.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinezi pišu - Dragan Stojković Piksi će biti novi selektor Srbije! Srpski stručnjak završio je odiseju u Kini posle šokantnog poraza od Vuhana na domaćem terenu - 3:4 (2:1). Uprava Gvangžu rič end forsa trebalo bi uskoro i zvanično da mu uruči otkaz, nakon čega bi on bio slobodan da uđe u pregovore sa Fudbalskim savezom Srbije. Takav scenario najavljuju i mediji iz druge najmnogoljudnije lige sveta.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Nemanja Matić i Dragan Stojković Piksi

Već je poznato i ko će biti Piksijev naslednik na klupi Gvangžua. Reč je o legendi kineskog fudbala i bivšem reprezentativcu Li Bingu. On je već u dva navrata predvodio ovaj tim, i to kao privremeno rešenje tokom 2013. i 2015. godine. Astronomska plata Dragana Stojkovića bila je do sad glavna prepreka kada je reč o dogovoru legende srpskog fudbala sa čelnicima FSS. Piksi je u Kini zarađivao nestvarnih 8.000.000 evra po sezoni, a sada kada se rastaje sa Gvangžuom, njegov ugovor više neće predstavljati problem.

Pored Gvangžua, Stojković je u karijeri vodio japansku Nagoju, sa kojom je 2010. osvojio titulu prvaka i proglašen za trenera godine, da bi godinu dana kasnije sa istim timom osvojio japanski Superkup.

RepublikaFoto: www.partizan.rs

Jokan potpisao za El Garafu

Bivši trener Fulama Slaviša Jokanović, koji je takođe pominjan kao potencijalni kandidat za selektora Srbije, pronašao je novi klub. Reč je o katarskoj El Garafi, a Jokan je sa Arapima potpisao dvogodišnji ugovor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading