Reakcije Lalatovića i Tončeva na žreb u Nionu!

Autor:

Sport

19.06.2019

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminišu Floru iz Talina, fudbaleri Radničkog će u drugom kolu odmeriti snage sa Ajntarhtom iz Frankfurta.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Lalatović

Bio bio ti pravi spektakl za fudbalski Niš. Ajntraht je prošle sezone igrao pulufinale Lige Evrope u kojem je tek nakon penala ispao od kasnijeg osvajača ovog takmičenja Čelsija, a za ovaj tim nastupaju srpski fudbaleri Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Dejan Joveljić.

Radnički ili Flora će dočekati Nemce 25. jula, a revanš će se igrati sedam dana kasnije.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev bio je veoma zadovoljan nakon žreba.

-Veliki klub se postaje i vraća se na stare staze igranjem velikih utakmica.  Srećan sam što smo izvukli Ajntraht, jer da bi se Radnički vratio na stare staze mora da igra ovakve utakmice. Kada sam se vratio u Niš obećao sam mojim sugrađanima i navijačima kluba da će Radnički igrati velike utakmice, a nadam se da će to biti već sada, ako budemo prošli prvo kolo protiv Flore. O ovoj utakmici pričaće se dugo, jer ovako veliki klub nije došao u Niš još od 1982. godine.  Tada smo igrali sa Hamburgom polufinale Kupa UEFA, a sada možemo da igramo sa Ajntrahtom, koji je nedavno igrao polufinale ovog istog takmičenja. Ne bih bio zadovoljan da smo izvukli nekog protivnika za koga bi rekli da je lak. Volim da igramo velike i teške utakmice. Da pokažemo svima da Radnički zna da igra ovakve. Gospodin Lalatović je već počeo da priprema našu ekipu za izlazak u Evropu. Mislim da ćemo biti jači nego što smo bili prošle godine i da ćemo imati šta da pokažemo- rekao je Tončev.

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović nije želeo mnogo da govori o mogućem duelu sa nemačkom ekipom, jer je fokusiran isključivo na Floru.

Nišlije pre potencijalnog duela sa Ajntrahtom igraju protiv estonske Flore

-Spektakl protiv Ajntrahta je jako daleko. Mi prvo treba da prođemo Floru, a to je verujte mi opasan tim. Njihovo prventvo uveliko traje, prvi su na tabeli, imaju prvog strelca lige i imaju najboljeg igrača Estonije u poslednjoj deceniji Konstantina Vasiljeva, koji je zagorčao život reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Oni su u takmičarskom ritmu, mi smo na pauzi i u procesu stvaranja ekipe, tako da nam neće biti uopšte lako protiv Flore. Mi još uvek nemamo iskristalisan tim. Puno igrača nam je otišlo, očekujemo četvoricu ili petoricu da nam se priključe i ja ću sve to morati da uigram u roku od dve sedmice. Zbog toga sam veoma oprezan pred te mečeve sa Estoncima, ali se nadam da ćemo uspeti da ih prođemo i da onda Nišlijama podarimo dve nezaboravne utakmice protiv jedne od najboljih ekipa u Nemačkoj. Mislim da je Radnički zaslužio da odigra utakmice protiv jednog takvog rivala- izjavio je Lalatović.  

Inače, UEFA je danas promenila domaćinstva Radničkom i Flori, pa će se prva utakmica igrati u Talinu 11. jula, a revanš u Nišu 18. jula. Razlog je pravilo UEFA da dva tima iz istog grada ne mogu u njemu da igraju istog dana, a za 18. jul je zakazan revanš meč između Levadije iz Talina i Stjarnana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading