Promene u Superligi Srbije: Evo šta se menja od naredne sezone!

Autor:

Sport

20.06.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sledećoj sezoni Superlige Srbije više neće biti podele bodova, ali to nije jedina promena.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda vs. Partizan

U narednoj sezoni Superlige sistem takmičenja biće isti - biće odigrana dva kruga mečeva, a nakon toga će liga biti podeljena na dva dela kao i ranije. Prvih osam timova boriće se za titulu, preostalih osam doigravaće za opstanak. U dodatnom delu sezone svaki tim odigraće po sedam mečeva.

Ono što se menja jeste ukidanje podele bodova nakon ligaškog dela sezone. U četvrtak je postalo poznato da će doigravanje za opstanak postati zanimljivije zbog činjenice da sada četiri tima neće biti sigurna.

Dve poslednjeplasirane ekipe direktno ispadaju u Prvu ligu, a 13. i 14. na tabeli će doigravati za opstanak sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim timom iz Prve lige.

Četvrtoplasirani tim iz Prve lige boriće se sa 13. iz Superlige, a trećeplasirani sa 14. Doigravanje će se igrati kao i do sada u dva meča, a u prvim duelima domaćini će biti timovi iz Prve lige.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading