Održan peti italijanski fudbalski kamp, najtalentovaniji klinci nagrađeni!

Autor:

Sport

28.06.2019

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banca Intesa je u saradnji sa osiguravajućom kućom DDOR Novi Sad podržala organizaciju petog po redu Italijanskog fudbalskog kampa u Srbiji. Na kampu, koji je održan od 24. do 28. juna 2019. na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji, učestvovalo je 120 dečaka i devojčica uzrasta od 7 do 14 godina, koji su tehnike i veštine fudbala sticali u radu sa nekim od najuspešnijih fudbalskih trenera Italije.

RepublikaFoto: ST/Ilija Momčilović
Italijanski fudbalski kamp

Na svečanoj ceremoniji poslednjeg dana održavanja kampa svim polaznicima uručene su diplome, a tri najtalentovanija učesnika po oceni trenera nagrađena su putovanjem u Italiju, gde će sa decom iz drugih zemalja prisustvovati Danu italijanskog fudbalskog kampa. Tokom trodnevne posete Italiji, za male fudbalere će na terenima akademije Coverciano biti organizovani treninzi, kursevi i utakmice, a mališani će takođe posetiti Italijanski muzej fudbala i prisustvovati utakmici Serije A. 

Italijanski fudbalski kamp je projekat udruženja Club Italia Master, koji okuplja bivše igrače reprezentacije Italije, a organizuje ga italijanska kompanija World Camp Srl. Ovogodišinji promoter kampa bio je legendarni italijanski fudbaler Roberto Bađo, koji je tim povodom nedavno boravio u poseti Beogradu. 

RepublikaFoto: ST/Ilija Momčilović

Italijanski trener Danijele Barito je oduševljen posle fudbalskog kampa u Srbiji.

- Ovo je bilo sjajno iskustvo, Beograd je naša druga kuća. Hvala svima, deci i roditeljima. Vasa životna radost ujedinjuje ono što su Italija i Srbija. 100.000 puta hvala, deci na lepom ponašanju i entuzijazmu. Hvala što ste učestvovali, imate svetlu budućnost. Hvala roditeljima i čestitke jer su deca veoma lepo vaspitana. Zahvalnost Banci Intezi koja veruje u buduće generacije i sport, hvala DDOR-u i  svima koji su učestvovali. Zahvalnost i trenerima, Robertu Bolopatelanu, Enrikeu Cikareli i Alesandru Bertoniju- rekao je Barito.

Tri pobednika koji ce otići u Italiju i trenirati u Koveranu sa Italijanskim klubovima su Veljko Davidović, Ivan Gajić i Dušan Mitrović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading