Tumbaković promovisan: Godinama sam se pripremao za ovakvu konferenciju!

Autor:

Sport

02.07.2019

11:14 >> 11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije promovisao je u utorak Ljubišu Tumbakovića na mestu novog selektora Srbije.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Ljubiša Tumbaković i Slaviša Kokeza

Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji FK Partizan, zamenio je Mladena Krstajića koji je napustio tu funkciju nakon debakla u Ukrajini (0:5) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Novi selektor dolazi neposredno nakon što ga je otpustio FS Crne Gore, jer je odbio da vodi tim u meču sa takozvanim Kosovom takođe u kvalifikacijama za prvenstvo "Starog kontinenta".

- Godinama se pripremam za ovakvu konferenciju, iako sam morao dugo da čekam srećan sam i zadovoljan. Privilegija je i čast biti selektor svoje zemlje. Znam da ulazim u profesionalni izazov, imao sam ih mnogo i rešavao sam ih na najbolji mogući način. Ovaj je sigurno najveći i tu ću potrošiti i uložiti najviše želje, truda i znanja da bismo ostvarili dobar rezultat, a to je pre svega plasman na Evropsko prvenstvo - rekao je Tumbaković na početku obraćanja medijima.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Bjeković, Tumbaković i Kokeza

Novinare je zanimao i statur Luke Milivojevića i Matije Nastasića.

- Imam svoje principe u radu i nikad se nisam odrekao igrača koji su najbolji. Uvek sam se trudio da svojim znanjem, iskustvom i harizmom dovedem do toga da iskoristimo sve igrače koje imamo, tako da nikome vrata nisu zatvorena. Pokušaćemo da nađemo za svakoga prostor i mesto da njihov kvalitet dođe do maksimalnog izražaja, a da mi opet napravimo rezultat. Imam plan za narednih nekoliko meseci, nisu samo njih dvojica u toj priči. Više je pojedinaca sa kojima ću razgovarati, a koji nisu imali minutažu ili su imali manju. Niko neće biti zakinut, trudiću se maksimalno da budem objektivan. Njih vidim kao naše bogatstvo, sve ovo radimo zbog njih.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić

Kao glavni cilj postavio je plasman na EURO 2020, prvo preko kvalifikacija i to je jedino razmišljanje trenutno.


- Fudbal dok se igra postoje šanse. Ne znamo kako će protivnici igrati međusobno. Ne zavisi sve od nas i igre, ima spoljnih faktora kao što je sreća. Ako je neko bolji neka pobedi. Bez obzira što nam nismo krenuli najbolje verujem u plasman. Uz maksimalnu posvecenost nadam se da ćemo uspeti patriotsku atmosferu da napravimo.

On nije želeo da priča o plej-ofu Lige nacija i sav fokus stavio je na kvalifikacije.

- Sve što možeš danas ne ostavljaj za sutra. Imamo težak raspored, ali ima još pet mečeva da vratimo rezultat - Rekao je on, a na pitanje da li je neuspeh ako se propusti EP odgovorio:

- Ako ne ostvarimo, Bože moj. Idemo dalje.

Oko sistema igre, napadačkog koji je gajio kada je doneo Partizanu šest titula prvaka države, kaže da je drugačija situacija u reprezentaciji.

- Partizan je igrao prepotnatljiv fudbal i to ide iz trenerovog ubeđenja. To je proces, pravi se i generalno ne priznajež sisteme kao brojke, već igrače na terenu. Da li ću igrati sa jednim, dvojicom ili nijednim napadačem nije toliko bitno. Krajnji cilj je borbenost, strpljenje i atmosfera - zaključio je on.

Iskusni stručnjak je dobio istu platu kao njegov predhodnik – 300.000 evra godišnje uz bonus za plasmana na EP 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading