Zvezda najveći klub na Balkanu: Nadamo se dobrim rezultatima u Evropi

Autor:

Sport

06.07.2019

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Milunović izjavio je da crveno-beli spremni dočekuju početak sezone i kvalifikacije za Ligu šampiona.

 

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Milunović

Srpski šampion gostuje prvaku Litvanije Suduvi u utorak u prvom kolu kvalifikacija za LŠ, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

- Zadovoljan sam onim što smo do sada uradili, kako su prošle pripreme i kako radimo u Beogradu. 

- Nadam se da ćemo u evropskim kvalifikacijama krenuti pobedom, to bi nam svima mnogo značilo. Momci su već imali priliku prošle sezone da odmere snage sa Sudovom, tada nisam bio u ekipi, ali siguran sam da će njihovo iskustvo mnogo značiti. Ako damo 100 posto svojih mogućnosti možemo da se nadamo dobrim rezultatima u Evropi - kazao je Milunović za klupski sajt.

Iskusni, 30-godišnji štoper prošle zime je stigao u Ljutice Bogdana iz BATE Borisova i u protekloj polusezoni imao je šansu da se prilagodi na novu sredinu.

- Kad sam dolazio u Crvenu zvezdu znao sam kakav pritisak i odgovornost nosi crveno-beli dres. Najveći je klub na Balkanu, naši navijači su navikli samo na pobede. Ja sam među najstarijim igračima, znam da sam najiskusniji u odbrani, dosta se očekuje od mene. Drugačije je sada nego zimus, kada sam stigao u klub tek sam sanirao veliku povredu, trebalo mi je vremena da se prilagodim.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Milunović

Milunović je u beloruskom timu već imao priliku da igra u Evropi, što bi moglo da bude od velike koristi pred nove izazove.

- Mnogo je veća odgovornost kad igraš za klub iz svoje zemlje, pogotovo za mene koji sam iskusan igrač. Od mene se očekuje najbolje. Titula u Srbiji draža mi je od osvojenih u Belorusiji. Voleo bih da nastavim trofejni niz, za sada sam osvojio devet trofeja u karijeri.

Stameni štoper iza sebe ima dobre pripreme i to je naišlo na pozitivne komentare generalnog direktora Zvezdana Terzića.

- Prija kad čuješ takve komentare od direktora, ali to znači i da ne smem da se uspavam, već da opravdam poverenje koje su mi ukazali uprava i trener. Moje je da treniram i igram dobro, da dajem sve od sebe na terenu kako bismo i ove sezone ostvarili visoke ciljeve koje smo postavili ispred sebe - zaključio je Milunović.

Crvena zvezda put Litvanije kreće u ponedeljak.

Podsetimo, tim Vladana Milojevića je i u prošlosezonskim kvalifikacijama igrao protiv Suduve i slavio ukupnim rezultatom 5:0 u dvomeču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading