Ožegović o paklu sa Batom Mirkovićem: Problem Partizana je u...

Autor:

Sport

07.07.2019

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle godinu dana ne baš uspešnog boravka u ruskom Arsenalu iz Tule, Ognjen Ožegović se vratio u Partizan, gde ovog leta pokušava da se nametne treneru Savu Miloševiću.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Ožegović

Posle dva gola protiv Beltinaca, u pobedi od 6:0, juče je bio starter protiv ljubljanske Olimpije, mogao je možda i da ''zacementira'' mesto u startnoj postavi, ali je propustio dve velike prilike, što je na kraju kažnjeno od strane domaćina i Partizan je ovaj meč izgubio sa 1:0.

Sada će imati i novog konkurenta za mesto u timu, Umara Sadikakoji je stigao iz Rome, ali motiva mu ne nedostaje, pre svega, jer je kod trenera Miloševića osetio bolji odnos nego što je to bio slučaj kod prethodnog trenera.

Šta se, zapravo, dogodilo prošlog leta kada je iznenada otpisan i poslat na pozajmicu, Ožegović je otkrio u razgovoru koji prenosi ''Informer''.

- Konkretno na primer sa Đukićem nisam imao nekih problema, ali prosto sam od početka bio sklonjen i polako sam se na pripremama istakao i izborio za priliku koju sam iskoristio na pravi način. Zaigrao sam protiv Vranja i postigao sam gol, onda i ona utakmica protiv Rudara iz Pljevalja i opet gol.
Mislim da sam tada polako počeo da ulazim u tim, a onda je došao Bata Mirković i krenuo je pakao. Od starta sam bio odbačen iz nepoznatog razloga. Niko mi ništa nije govorio, samo su me sklonili od ekipe.

RepublikaFoto: fkpartizan
Ognjen Ožegović

- Na treningu 25 igrača na jednoj strani, ja sam na drugoj, bez ikakvog obrazloženja. To je stvar u Partizanu koja će mi uvek ostati u ružnom sećanju. Nisam ja Leonardo ili Đurđević, ali mislim da sam svojim požrtvovanjem zaslužio da mi se takve stvari ne događaju. Imao sam sreće da nađem klub u dva dana iz Rusije i izvučem se iz porblema u kojem sa se bez sopstvene krivice našao. Bez obzira na sve to, Partizan je uvek bio moj klub i biće, a to što se desilo neće uticati na moju sliku o ovom klubu - istakao je Ožegović i naglasio da mu je sada ''mnogo drago "+" što radi sa Savom Miloševićem.

Od ostalih tema zanimljiv je njegov komentar kada je u pitanju odnos kvaliteta Partizana i Crvene zvezde. Iako je Zvezda ubedljivo osvojila novu titulu prvaka, Ožegović je u finalu Kupa koje je Partizan  dobio na ''Marakani'' sa 1:0, video Zvezdine brojne slabosti.

- Lično sam bio na "Marakani" i video svojim očima da Zvezda nije dobra, prosto nisu uputili niti jedan šut, to sve govori. To sve što se medijski pumpa da je Zvezda bolja od Partizana, poslednja četiri derbija su dokazala da nije. Najveći problem su nam te male utakmice. Lako ćemo mi naći motiv za Evropu ili derbi, stvar je u utakmicama sa manjim timovima, u tim utakmicama se osvaja prvenstvo. Nama su te manje utakmice u poslednje dve godine uzele titulu, ni derbi ni bilo ko, samo utakmice gde smo bili na papiru apsolutni favoriti. Mislim da ko skupi više bodova u prva dva mesecca, dok se igra i Evropa i Kup I prvenstvo, taj osvaja titulu. U tih dva meseca odlučujuća je fizička snaga, a to je ono što se dobije za vreme priprema - objašnjava Ožegović.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading