ATLETIKO VRATIO ŠAPONJIĆA IZ MRTVIH

Autor:

Sport

08.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milinko Pantić, Veljko Paunović, Rade Bogdanović, Zoran Njeguš, a sada i Ivan Šaponjić! Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest iz Španije da će mladi reprezentativac Srbije potpisati ugovor sa Atletikom iz Madrida, koji je odlučio da ga vrati u fudbalski život.

Šaponjić u Madridu!

Nekadašnji fudbaler Partizana na Vandu metropolitano dolazi iz redova Benfike, u kojoj nikada nije dobio pravu šansu. Nastupao je za B tim iz Lisabona, a sezonu 2017/18. proveo je na pozajmici u belgijskom Zulte varegemu.

NESTAO S MAPE

Dakle, bukvalno je nestao sa fudbalske mape, ali je očigledno da Čolo Simeone i njegov tim veruju da se u njemu krije talenat koji bi tek trebalo da ispliva. Uostalom, dovoljno je da pogledaju u komšiluk i vide da je Real Madrid za Ivanovog dobrog prijatelja Luku Jovića izdvojio 60.000.000 evra, a bivšeg napadača Zvezde fudbalski put takođe je vodio preko Benfike.

Šaponjićev trener u kratkom periodu u Partizanu bio je Ljubinko Drulović, koji ga odlično poznaje i jer su zemljaci iz Nove Varoši.

- Drago mi je zbog Ivana, dobio je dobru priliku da se vrati na veliku scenu posle nekoliko godina. Atletiko je veliki klub, a dobra stvar je što će igrati u Madridu, gde je i Luka Jović. Njih dvojica su veliki prijatelji i mogu da pomognu jedan drugom. Šaponjić nije igrao mnogo u prethodnom periodu, ali je još mlad fudbaler. On je mladi reprezentativac i sigurno da u Atletiku znaju zašto su ga doveli. Ne mogu, praktično, da izgube ništa, a mogu mnogo da dobiju. Pogotovo što su videli da je u komšiluku Real angažovao Jovića - rekao je Drulović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Public/Srđan Stevanović
Jović i Šaponjić

PAKLENA KONKURENCIJA

Konkurencija će Šaponjiću biti paklena s obzirom na to da su špicevi Dijego Kosta i Alvaro Morata, a da je baš iz Benfike stiglo novo čudo od deteta Žoao Feliks za vrtoglavih 127.000.000 evra. Srpski as planiran je kao treći špic umesto Hrvata Nikole Kalinića, koji se seli najverovatnije u Kinu.

- Konkurencija je velika, ali dobro je što kod tako velikih ekipa ima mnogo utakmica u sezoni, pa će Šaponjić dobiti priliku da pokaže šta zna. Vidim da je Jović već na treninzima Reala i da se sprema za novu sezonu - zaključio je Drulović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading