Brazil osvojio Kup Amerike po 9. put: Peruanci nemoćni, Žesus pogodio, pa napravio eksces!

Autor:

Sport

07.07.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Brazila pobedili su Peru rezultatom 3:1 u finalu Kopa Amerike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Brazila

Brazil je po deveti put u svojoj istoriji osvojio Kopa Ameriku, prvi put od 2007. (posle 12 godina).

Brazilci su iz prve prilike postigli i prvi gol, kada je Gabrijel Žezus uspeo da "promeša" nekoliko odbrambenih igrača Perua i da doda loptu Evertonu koji je bio sam ispred gola. 

Domaćin je nastavio da napada i da stvara prilike, ali se u 41. minutu desio šok, Tijago Silva je slučajno pokupio loptu rukom i to je bio penal za goste. Odgovornost kod Peruanaca je preuzeo Paolo Gerero koji je doveo do izjednačenja.

Nekoliko minuta kasnije, u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, Žezus je iskoristio propust protivničke odbrane i mirnim udarcem unutar šesnaesterca savladao golmana Galesea.

Međutim, Žesus je posle toga napravio ogromnu nesmotrenost, zaradio je drugi žuti karton i meč je za njega bio završen. On je zatim, pri izlasku sa terena, ljutito "napao" VAR tehnologiju, i šutirao šta je stigao dok nije došao do tunela.

Veliku glupost napravio je defanzivac Perua Karlos Zambrano u finišu meča koji je oborio Evertona u kaznenom prostoru. Loptu je na belu tačku stavio rezervista Rišarlison i pogodio za konačnih 3:1.

Podsetimo, prethodno je Argentina pobedila Čile sa 2:1 i osvojila treće mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading