IDEMO U SRBIJU, ČEKA NAS ZVEZDA!

Autor:

Sport

20.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li zbog euforije posle volšebne eliminacije Kilmarnoka ili zbog toga što ga na Srbiju asocira samo jedan klub, trener poluamatera iz Velsa, ekipe Konahs Kija, Endi Morison pobrkao je rivala u 2. kolu kvalifikacija u Ligi Evrope. Gospodin koji likom podseća na izbacivače iz noćnih klubova zavapio je da njegove momke čeka put u Srbiju i megdan sa Crvenom zvezdom, a ispravio se tek kada ga je novinar korigovao i saopštio mu da će rival biti drugi beogradski velikan - Partizan.

RepublikaFoto: Promofoto
Fudbaleri Konahsa

FANTASTIČNA ŠANSA

Velšani su posle poraza od 2:1 na domaćem terenu slavili sa 2:0 u Škotskoj, pa će 25. jula (četvrtak, 19.30) dočekati crno-bele.

- Želimo da učinimo ligu ponosnom i sledeće nedelje protiv Srba. Protiv Crvene zvezde Beograd - izjavio je Morison, pa se ispravio:

- Protiv Partizana, izvinite. To je fantastična šansa za nas. Novi izazov, 11 muškaraca na 11 muškaraca. Neće se mnogo piti, stići ćemo u Vels u pet ujutru, petorica mojih momaka moraju na posao.

Savin spisak za početak evropskog sna

Harizmatični trener nije se zaustavio na tome, već je uporedio uspeh njegovog tima sa preokretom Liverpula protiv Barselone u polufinalu Lige šampiona (0:3 na Nou kampu, pa 4:0 na Enfildu).

- Ono što smo mi postigli je zaista sjajno. Tokom većeg dela meča mogli ste da vidite da su oni jako dobar tim, ali mi smo bili jaki, bili smo pametni i sredili smo ih. Verovali smo da imamo šansu da ih sredimo i uradili smo to. Ovo je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Lige Evrope i veći rezultat nego preokret Liverpula protiv Barselone.

RepublikaFoto: Promofoto
Endi Morison

BEZ STRAHA NA SRBE

Morison je najavio da se ne plaši duela sa srpskim predstavnkom Partizanom.

- Sada ćemo da se spremimo za Srbiju. Dovedite nam i Srbe, ne brinem zbog njih. Svima ćemo se suprotstaviti. Tehnički i fizički. Kada izađu na teren, moji momci narastu desetak centimetara. Možemo ostvariti sve što želimo ako ostanemo tim, ako igramo muški. To je bitno u fudbalu. To me vraća na nešto što sam video na pres-konferenciji Škota pre utakmice. Govorili su: "Biće sigurno 6:0, nadam se 10:0". Ali muškarci se ne preture i izgube 6:0. Muškarci se suprotstave. Mekani ljudi padnu, moji to ne rade - zaključio je trener Konahsa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading