Asano: Nisam čuo nikada za Partizan, u Japanu sam znao za samo jednog Srbina!

Autor:

Sport

11.08.2019

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takuma Asano je za svega 45 minuta oduševio navijače Partizana! Japanac je otkrio neke zanimljive detalje, ali i svoja očekivanja u crno-belom dresu

RepublikaFoto: Starsport
Takuma Asano

- Svi su me lepo dočekali, shvatio sam odmah da su očekivanja velika. Zaista sam osećao odgovornost da tako i odigram na prvoj utakmici za Partizan, želeo sam da dam sve od sebe. Drago mi je što sam postigao gol, voleo bih da sam još više doprineo. Lepo sam prihvaćen, bio sam u mnogim vestima, pa su ljudi već mogli da čuju za mene. Sve to je doprinelo nekoj vrsti moje popularnosti - rekao je Asano.

On je nastavio u istom ritmu.

- Imam mnogo ciljeva, pre svega da postignem što više golova za Partizan i što više doprinesem pobedama i u Evropi i u Srbiji, da osvajamo trofeje. Nisam odredio neku cifru, jer uvek volim da pomeram granice. Ako stignem do 20 golova, želeću više. Do sada u sezoni nisam nikad postigao dvocifren broj golova. Voleo bih prvo deset, pa onda da bude 20, 30... Znam da će mi u tome pomoći trener Savo Milošević jer je bio sjajan golgeter. Imam priliku da mnogo naučim od njega.

Japanac nije znao ništa o Srbiji.

- Iskreno, nisam znao ništa. Ni o Srbiji, ni o Partizanu, ni o fudbalu ovde. Smatram da je ovo izuzetna prilika ze mene, da steknem iskustvo života u nepoznatoj zemlji, Beogradu. Dragan Stojković je izuzetno poznat u Japanu, igrao je tamo dok sam ja bio dete. Kasnije je postao trener, pa je Piksi jedino što sam znao o Srbiji do sada - nastavio je Asano u razgovoru za "Novosti."

Asano je govorio i o derbiju.

- Pre dolaska sam imao priliku da čujem o svemu, gledao sam i snimke. I bio sam iznenađen koliko na srpskim derbijima može da bude uzavrela atmosfera, da čak bude i plamena. Sve me je prilično iznenadilo, a želeo bih što pre da doprinesem uspehu Partizana nad najvećim rivalom - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading