Istorija na stadionu Rajko Mitić: VAR tehnologija u Srbiji!

Autor:

Sport

15.08.2019

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znalo se i ranije, ali nije zgoreg pomenuti – kompjuterski VAR sistem će biti primenjen na mečevima Crvene zvezde i Jang Bojsa.

VAR Tehnologija

Po pravilima UEFA donesenim prošle sezone, odlučeno je da VAR tehnologija bude prisutna na svakom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Poznato je da za plej-of mečeve važe skoro sva ista pravila kao i u samom takmičenju Lige šampiona, pa se to odnosi i na VAR.

Tako će meč protiv Jang Bojsa u neku ruku biti i istorisjki za srpski fudbal jer će se prvi put na nekom našem stadionu primenjivati VAR tehnologija.

Žurnal danas otkriva i detalje kako će to izgledati. Na stadionu će biti instalirana kontrolna soba sa između osam i 12 monitora, a kompletne troškove postavljanja VAR sistema snosi UEFA.

Ako Zvezda prođe u Ligu šampiona, instalirani VAR sistem će ostati na stadionu. Međutim, ako ispadne i nastavi takmičenje u Ligi Evrope, VAR tehnologija se demontira sa stadiona Rajko Mitić jer će se VAR primenjivati u Ligi Evrope tek od sledeće sezone.

Za Zvezdine navijače je ovo svakako radosna vest posle svega što su preživeli u dvomeču sa Kopenhagenom kada je Zvezda u dva meča oeštećena za po jedan nedosuđen penal, a  kapitenu danskog šampiona je oprošten crveni karton u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading