Policija pohapsila 12 huligana, pretili neredima!

Autor:

Sport

16.09.2019

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija uhapsila je dvanaestoricu vođa navijača fudbalskog kluba Juventus. Oni su uhapšeni zbog niza optužbi, uključujući i nelegalne zahteve od kluba da dobiju više ulaznica za utakmice.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Policija je navela da su navijači pretili da će tokom utakmica uzvikivati rasističke parole, ako ne dobiju više ulaznica od planiranog broja.

Istraga tužilaštva u Torinu povezana je sa novodnim ubacivanjem članova kalabrijske mafije "ndrangete", među najvatrenije pristalice Juventusa.

Pod istragom je 37 osoba. Optužbe uključuju zločinačko udruživanje, iznudu, pranje novca i nasilje.

Među materijalima zaplenjenih od navijača su i parole sa nacističkim i fašističkim simbolima i portreti diktatora Benita Musolinija. Istragu je pokrenula optužba Juventusa pre godinu dana.

Hapšenja su obavljena dve godine nakon što je klub novčano kažnjen kao i delimičnim zatvaranjem stadiona, pošto je prodavao ulaznice najvatrenijim navijačima i ohrabrivao ih na "tapkanje".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading