Poznat prvi "udvarač" za novo čudo evropskog fudbala!

Autor:

Sport

19.09.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erling Holand je od početka nove sezone postigao 17 golova na 11 utakmica u svim takmičenjima za Salzburg, a debi u Ligi šampiona u utorak je obeležio sa het-trikom za samo 45 minuta protiv Genka.

RepublikaFoto: twitter.com/Adriano Del Monte
Erling Holand

Otac Erlinga Holanda kaže da nema problem ako njegov sin izabere da pređe u Mančester Junajted koji je navodno zaiteresovan za ovog mladog Norvežanina. Kada pričamo o Erlingovom tati, pričamo inače o poznatom fudbalskom imenu Alfu-Ingeu Holandu koji je svojevremeno bio član Lidsa, Mančester Sitija i Notingem Foresta. 

Alf-Inge baš i nema lepe uspomene kada se radi o Junajtedu, ali ne zato što je jednostavno bio član ljutog rivala Sitija. Dok je igrao u Lidsu 1997. Holand se najpre zbog jednog starta Roja Kina svađao sa igračem Junajteda, da bi ovaj namerno tri i po godine kasnije uklizao norveškom defazivcu sa željom da mu povredi koleno.

Ipak Alf-Inge Holand zbog ovoga nije pokretao tužbu, a kako stoje stvari ni Mančester junajted kao klub mu ne smeta. 

- Bilo bi lepo da ga želi Junajted. Bitno je razlikovati navijanje i posao. Imam veoma opušten odnos sa Junajtedom. On je dobar igrač koji igra za veoma dobar tim. Salzburg je tim koji ulaže u mlade igrače i dao mu je šansu - kazao je Alf-Inge Holand o navodnom interesovanju Junajteda za njegovog sina. 

Holand je u utorak postao prvi igrač u Ligi šampiona koji je dao tri gola za prvo poluvreme, a takođe je i prvi tinejdžer koji je dao het-trik u Ligi šampiona još od Vejna Runija 2004. godine.

Erling Holand se u maju proslavio postigavši devet golova u pobedi Norveške nad Hondurasom 12:0 na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading