Ovo sigurno nista znali o "večitim" derbijima: Ko debituje u Humskoj, ko je najbolji strelac, a čime može da se pohvali Stojković?

Autor: Večernje novosti

Sport

22.09.2019

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana i Zvezde će od 18 časova na stadionu u Humskoj odigrati 161. "večiti" derbi. U susret najvećoj utakmici srpskog fudbala evo nekoliko zanimljivih podataka koje možda niste znali o duelima beogradskih večitih rivala.

RepublikaFoto: Starsport
"Veliti" derbi

- Radovan Pankov, Žander, Hoze Kanjas, Njegoš Petrović, Radživ van la Para, Mateo Garsija, Nikola Krstović i Tomane još nisu osetili čar derbija na terenu kod Crvene zvezde.

- Periša Pešukić, Igor Vujačić, Rajko Brežančić, Dominik Dinga, Bibras Natho, Umar Sadik, Takuma Asano, Petar Gigić i Aleksandar Lutovac nisu debitovali u derbijima iz tabora Partizana.

- Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, do sada je vodio sedam derbija i zabeležio je dve pobede (po 2:1), četiri remija 0:0 i 1:1 (tri puta) i izgubio finale Kupa 0:1.

- Savo Milošević, trener Partizana, vodio je dva derbija, i to oba na "Marakani" (1:2 prvenstvo, 1:0 Kup) i "debituje" danas u Humskoj.

RepublikaFoto: Starsport

- Ričmond Boaći je sa tri pogotka, koliko su dali i Ugo Vijeira i Segundo Kastiljo, najefikasniji stranac Zvezde u "večitim" derbijima.

- Lamine Dijara sa pet pogodaka (Liga i Kup) najefikasniji je stranac iz redova Partizana u večitim derbijima, ali i od svih stranaca.

- Vladimir Stojković je jedini osvojio duplu krunu sa oba kluba. Sa Crvenom zvezdom je to uradio u sezoni 2005/06, a potom sa Partizanom u sezoni 2010/11.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading