Reporter Srpskog telegrafa u bolnici u Bolonji: Išli smo kombijem da posetimo Mihu!

Autor: Todor Petković

Sport

30.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako zanimljivo putovanje kreće neplanirano. Pre nekoliko dana zazvonio je telefon kolegi iz redakcije. Čovek sa druge strane imao je zanimljiv predlog. Da mu se priključimo na putu za Bolonju. To ne bi bilo obično putovanje, već poseta jednom od najvećih srpskih fudbalera Siniši Mihajloviću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Kako je naš poznati trener trenutno na lečenju od leukemije, nismo razmišljali ni sekund. Meni je pripala čast da idem u Italije i vidim trenutno najvećeg borca koji postoji. U petak uveče sa jednim malim koferom čekao sam nepoznatog čoveka da me poveze sa Slavije. Oko 22 sata naišao je Miša i putovanje je moglo da počne. Miroljub Miša Nestorović (65) jeste naš čovek koji je na "privremenom radu" u Italiji proveo preko 40 godina. Pre godinu dana vratio se u domovinu sa željom da tu dočeka pozne godine.

- Moj prijatelj iz Bolonje je "kriv" što je Miha došao u taj klub. On tamo uživa veliki ugled i predstavlja Srbiju na pravi način. Kao veliki patriota, ali pre svega iz ljudskih razloga, rešio sam da ga posetim i da mu se zahvalim za sve što je učinio za nasu zemlju. Da mu poželim brz oporavak i da ga još dugo gledamo na trenerskom mestu. Ja sam partizanovac, a idem zvezdaša da obiđem. Na sportskom terenu ćemo da vodimo rat, a u životu moramo da se nađemo jedni drugima. Imao sam prilike da sedim sa njim i pričam, fantastičan je čovek - rekao nam je Milo, kako ga Italijani zovu od milošte.

RepublikaFoto: Todor Petković
Ekipa iz kombija

Miša je veliki patriota. Sve te godine u Italiji stvarao je veze želeći da što više lobiraju za našu zemlju i predstavi je što bolje. Na putu nam se priključiše tri Italijana. U blizini Venecije dočekao nas je Mišin prijatelj Antonio Kacaro, vlasnik porodičnog hotela. U Kamisanu smo pokupili Paola Benacato, poznatog slikara. Na pola deonice ka Bolonji priključio nam se Stefano val de Gamberi, ministar privrede u pokrajinskoj vladi Veneta. Saznao sam da su svi ovi Italijani veliki prijatelji Srbije i u njenim najtežim trenucima su bili uz nju. Stefano je veliki poštovalac našeg Mihe.

RepublikaFoto: Todor Petković
Novinar Srpskog telegrafa u Bolonji

- Srbiju sam zavoleo zbog Miše i tu sam uvek da branim njene interese u Italiji, kao sto sam branio i za vreme bombardovanja i uvek ću lobirati za vas. Fudbal ne poznajem baš, ali znam da je Miha izuzetno poštovan u Italiji. Kad sam rekao deci da idem njemu u posetu, skočili su od sreće. Ako ga oni vole, volim ga i ja - kazao je De Gamberi.

Stigosmo i do bolnice. Sva petorica smo ušli sa nadom da ćemo videti Sinišu i malo popričati sa njim. Međutim, loš tajming. Miha je dva dana pre toga bio na tretmanu hemoterapije i nije se osećao dobro. Jedva je i bio u budnom stanju. Jedino što je uspeo da uzme je primerak Srpskog telegrafa, koji će pročitati dok se bude oporavljao. Ljubazno osoblje bolnice i lekarka koja je zadužena za njegov slučaj su nam preporučili da ne ulazimo unutra, a ni mi nismo želeli da uznemiravamo legendu fudbala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading