Miloje je Zvezdin Isus: Slavljen, razapet, pa vaskrsao posle Grka!

Autor:

Sport

03.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odlaska Miodraga Grofa Božovića, koji je 2017. titulu na tacni predao Partizanu, preuzeo je ulogu mesije. Kada je pre dve godine vratio Zvezdu na evropsku mapu, najpre ulaskom u Ligu Evrope, postalo je jasno da je tvorac novog talasa na Marakani i čovek koji je preokrenuo modernu istoriju crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

A nakon sinoćne pobede nad Olimpijakosom u 2. kolu Lige šampiona (3:1) trener srpskog prvaka Vladan Milojević (49) može da kaže da je u Ljutice Bogdana prešao put kojim je išao i sin božji - Isus Hrist.

NOSIO KRST

Pre godinu dana, pošto je na kolena bacio Liverpul (2:0, "crveni" su kasnije postali evropski prvaci), Miloje je slavljen poput božanstva. Od 22. septembra ove godine morao je sa sobom da nosi krst na koji ga je razapela zvezdaška javnost posle poraza u 161. večitom derbiju protiv Partizana (2:0). Bila je to njegova golgota. Govorilo se i ranije da je trener koji ne ume da napravi taktiku za napad, kao i da njegov tim sve rezultate postiže uz dosta sreće i zahvaljujući, pre svega, dobroj defanzivi. Olimpijakos je došao kao njegova odbrana i vaskrsenje. Isus je iz mrtvih ustao tri dana posle raspeća, Milojeviću je bilo potrebno ravno 10 dana.

Isus je na Tajnoj večeri upozoravao na to da će ga izdati jedan od njegovih učenika. Milojeva tajna večera došla je posle duela u kom je porazio giganta iz Pireja. Neko je na dan utakmice pustio buvu o njegovoj smeni u slučaju neuspeha, preko čega zvanično najbolji srpski trener nije mogao da pređe.

- Za te zlonamerne, vernik sam, upaliću sveću. Ali mi igramo za nas, to sam i rekao ekipi na poluvremenu. Već smo doneli toliko toga Srbiji, sad igramo za nas. Neću da dozvolim da se priča kako sad ne znamo ništa, kako smo potrošili neke pare. Već danas je trebalo da budem smenjen? Stalno ista priča. I stalno isti scenario. Vladan Milojević može da ode sutra. Ja sam došao ovde da pomognem Crvenoj zvezdi. Ružno je, celo popodne mi zvoni telefon, pitaju me iz Grčke da li ću da budem smenjen. Taj koji je to pustio Grcima, a zna taj ko je, treba da ga je sramota - poručio je Milojević posle velikog trijumfa, koji je Zvezdi obezbedio dodatnih 2,7 miliona evra od UEFA nagrada.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

OVACIJE SEVERA

I nije mu bilo lako. Proživeo je emotivni rolerkoster u svega dve nedelje. I ko zna šta još čeka čoveka koji je vratio osmeh na lica navijačima Zvezde. Severna tribina ponovo je rekla šta misli o njemu ovacijama posle duela sa Grcima. "Miloje, Miloje...", orilo se sa tribina. Isus se među smrtnicima posle vaskrsenja zadržao 40 dana. Zvezdaši se nadaju da će Miloje na Marakani ostati još 40 godina.

Milojević nije tražio Van la Paru

Jedini fudbaler Crvene zvezde koji je tokom meča protiv Olimpijakosa dobio zvižduke sa svih delova stadiona bio je Radživ van la Para. Nije se krilni napadač snašao najbolje po dolasku u Beograd, a zamenio ga je strelac trećeg gola Ričmond Boaći. Momenat kada je Milojević izvadio Van la Paru iz igre bio je jedan od ključnih za ishod meča. Mnogi navijači crveno-belih ne znaju da Holanđanin nije bio zamisao i želja trenera kada je došao, već ostalih struktura kluba iz Ljutice Bogdana.

Vulić: O golu u LŠ sam maštao ceo život

Bingo Vladana Milojevića na utakmici protiv grčkog velikana bio je Miloš Vulić. Momak iz Kruševca ušao je sa klupe u 55. minutu umesto Jovančića i postigao izjednačujući gol, koji je trasirao crveno-belima put ka pobedi. Nakon meča poručio je da je o takvom trenutku maštao kao klinac.

- Bitno mi je da, kada god dobijem šansu, igram dobro. Golovi dođu kao nagrada. Ušao sa klupe ili bio starter, bitno mi je da pokažem da zaslužujem dres Crvene zvezde. Maštao sam o golu u Ligu šampiona kada sam počeo da igram fudbal. Odbio sam pozajmicu jer sam želeo da se borim za mesto u Crvenoj zvezdi, nadam se da je ispalo dobro i da će se sve to isplatiti - izjavio je Vulić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading