Branko Ilić: Astana domaćinska ekipa, Partizan ne sme da se zaleće

Autor:

Sport

03.10.2019

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana danas od 17 časova igraju svoj prvi duel na gostovanju u Ligi Evrope, a u intervjuu za Večernje novosti svoje utiske o ovom timu izneo je Branko Ilić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Rukavina će se sastati sa bivšim klubom

Ovaj iskusni defanzivac igrao je za oba kluba u svojoj karijeri, a pred meč u Ligi Evrope ističe da je gostujući teren u Astani jako nezgodan.

- Astana ima pravi domaći teren na kojem je veoma teško igrati. Njihovi kazahstanski rivali imaju najveći problem u činjenici da je kvalitet na strani Astane, dok se rivali u Evropi najviše muče zbog toga što im je to najdalje gostovanje. Godinama imaju konkurentan tim za Evropu, a kada igraju na svom terenu baš teško i retko gube bodove. Prava su domaćinska ekipa, pa na strani imaju mnogo problema da ostvare pozitivan rezultat.

On poznaje neke igrače iz ovog tima, a ističe da Partizan mora oprezno da uđe u ovaj meč.

- Tu su Erić, Šomko, Postnikov i Lužikov. Astana insistira na brzoj tranziciji i strpljenju. Uvek u evropskim utakmicama postavljaju dobar blok i vrebaju priliku iz polukontri i kontri. Partizan mora da ih "napipa", nikako da se zaleće jer su oni u takvim situacijama najopasniji. Moraće crno-beli što je duže moguće da drže loptu u posedu kako bi ih kontrolom koliko god je to moguće sprečili da naprave "štetu" na polovini Partizana.

Očekuje se skoro pun stadion protiv crno-belih.  

- Imaju oni dobru reklamu i atmosferu za evropske utakmice, privuku 20.000, čak i 30.000 ljudi na stadion. Akustičan je prostor, pa kad naprave buku ume onako baš da "zazvoni" dobro. Sve u svemu, pritisak sa tribina nije nešto što bi trebalo da brine igrače Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading