20 godina bez Aleksandra Radovića

Autor:

Sport

30.10.2019

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 20 godina odigrao se najtužniji "Večiti derbi" u istoriji. Onaj na kome je svoj život izgubio Aleksandar Radović.

RepublikaFoto: Starsport
Godišnjica najtužnijeg derbija

Tog 30. oktobra 1999. godine igrao se 113. Večiti derbi, a navijači Partizana su na južnu tribinu uneli signalne brodske rakete. One su u jednom trenutku utakmice poletele ka severnoj tribini i pogodile su tada 17-godišnjeg Radovića pravo u vrat.

Radović je preminuo, a meč je nastavljen i završen bez ikakvog prekida. Kasnije je u istrazi utvrđeno da su rakete kupljene u Grčkoj, te da su na stadion unesene u torbama prvog tima.

Odgovornima nije suđeno za ubistvo već za remećenje javnog reda i mira. Tako je Majk Halkijević osušen na godinu dana i 11 meseci, Nenad kecojević, Zoran Živanović Čegi, Časlav Kurandić i Mirko Urban su dobili po godinu i po dana, a Aleksandar Aleksić 20 meseci. Dragan Petronić i Srđan Šalipurović dobili su po pola godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading