Bombe večitih koje nikad nisu eksplodirale!

Autor:

Sport

15.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriće nekadašnjeg predsednika Partizana Dragan Đurića da je klubu iz Humske nuđen kapiten Lestera i jedan od najboljih napadača Premijer lige Džejmi Vardi samo je novo u nizu saznanja o bombama večitih rivala koje nikada nisu eksplodirale na Autokomandi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Levandovski

Imali su Crvena zvezda i Partizan priliku da dovedu daleko atraktivnije asove u bliskoj prošlosti ili su makar imali nadrealne snove o njima, a Srpski telegraf vam predstavlja po pet najzvučnijih nesuđenih pojačanja beogradskih rivala.

Najveće ime koje nikad nije došlo na Marakanu je Poljak Robert Levandovski, trenutno najubojitiji napadač Evrope. Njega je crveno-belima nudio Mirko Poledica, sadašnji predsednik Sindikata fudbalera Nezavisnost.

SKAUTING U BRAZILU

- Tačno je da sam Robija, kako ga zovem, ponudio Crvenoj zvezdi. Sećam se, bila je to 2006. godina, trenirao sam zbog nekih dešavanja u klubu sa drugim timom Legije... Na prvom treningu sam video zver od napadača. Dete od 18 godina je imalo sve karakteristike vrhunskog centarfora. Međutim, Maza (Goran Vasilijević, tadašnji sportski direktor kluba) mi je rekao da Poljak koji nije prošao u Legiji ne može da igra u Crvenoj zvezdi - ispričao je Poledica.

Ivan Adžić je kao sportski direktor svojevremeno odradio fenomenalan skauting u Brazilu. Iskopao je izvesne Rikarda Alvareza i Lukasa Mouru. Problem su bile finansije, obojica su mnogo koštala. Argentinac je kasnije završio u Interu, a Brazilac u PSŽ.

Kao trener Zvezde, Robert Prosinečki je želeo supertalenat Dinama Andreja Kramarića. Protivili su se navijači, momak nije hteo u Beograd, sada je u Hofenhajmu. Hondurašanin Vilson Palasios tražio je platu od 500.000 evra mesečno, crveno-beli nisu mogli to da isprate, ali jeste Vigan. Kasnije je Palasios zaigrao i za Totenhem.

MIHINO PLJUVANJE

Najzvučnije ime koje bi se pojavilo u srpskom fudbalu bio bi Brazilac Rivaldo. "Grobarima" je te 2011. godine pošla voda na usta, ali je bivši as Barselone odlučio da prihvati unosnu ponudu iz Angole ispred Partizanove. Crno-beli su od napadača jurili bivšeg napadača Bajerna Đovanija Elbera i Rumuna Adrijana Mutua. Nisu imali sreće, ali ni novca. Lotar Mateus je kao trener želeo zemljaka Jensa Jeremisa, poznatog i po tome što mu je Siniša Mihajlović na Mundijalu 1998. u Francuskoj pljunuo u usta. Želja se Nemcu nije ostvarila. Špic iz Obale Slonovače Sejdu Dumbija bio je želja crno-belih u poslednjem prelaznom roku, ali je završio u švajcarskom Sionu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Piksi hteo Ektora Kupera

Početkom 2007. godine tadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi hteo je da postavi nekadašnjeg stratega Valensije i Intera Ektora Kupera za trenera. Argentinac je čak bio na razgovoru u Beogradu, ali do saradnje nije došlo.

RepublikaFoto: Starsport

Popović ispustio Magata

Partizan je 2015. godine u Nemačkoj savladao Augzburg (3:1) u Ligi Evrope, a tada su vođeni razgovori sa bivšim trenerom Bajerna i Volfsburga Feliksom Magatom. Tadašnji predsednik Zoran Popović odlučio je ipak da na klupi ostavi Zorana Milinkovića, kog je ubrzo zamenio Ljubinko Drulović. Magat je angažman pronašao u Kini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading