Golgeter "orlova" optimista pred plej-of Lige nacija: Ginem za Srbiju, odvešću je na EVRO!

Autor:

Sport

19.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije još jednom su razočarali naciju okončavši kvalifikacije za Evropsko prvenstvo tek na trećoj poziciji u B grupi, iza Ukrajine i Portugala, a ispred poluamterskih reprezentacija Luksemburga i Litvanije. "Orlovi" su u osam utakmica primili golova koliko su i dali - 17, a kako u četiri duela sa dva najjača rivala nisu ostvarili pobedu (dva remija i dva poraza), boljem nisu ni mogli da se nadaju. Ipak, za izabranike Ljubiše Tumbakovića (67) nije sve izgubljeno jer će preko plej-ofa novoformirane Lige nacija ipak moći da se domognu kontinentalnog šampionata, na kojem nas nije bilo dve decenije. Ako se za nekoga može reći da je briljirao u kvalifikacijama i da je nosio na krilima "orlove", onda je to Aleksandar Mitrović (25), fantastični napadač Fulama, koji u intervjuu za Srpski telegraf obećava nove golove i plasman u evropsku elitu. Podsetimo, Mitar je u kvalifikacijama dao 10 golova, a ukupno 34 u dresu s nacionalnim grbom i samo pet pogodaka ga deli od obaranja rekorda koji drži Stjepan Bobek.

RepublikaFoto: Starsport
Prva puška Srbije - Aleksandar Mitrović!

Protivnik Srbije u polufinalu plej-ofa C divizije Lige nacija 26. marta u Oslu biće Norveška. Da li je to otežavajuća okolnost budući da naš rival na Uleval stadionu nije poražen tri godine?

- Zaista nije to nikakav problem za nas, meni lično je svejedno gde ćemo da igramo jer na Evropsko prvenstvo moramo da odemo kako znamo i umemo! Nikad u karijeri nisam igrao u Norveškoj, ali znam da je teren u Oslu sa prirodnom travom. Mi igramo za narod, za državu i zato imamo obavezu da konačno obradujemo naciju, da poginemo za grb - jasan je napadač naše reprezentacije.

Ako preskočimo prvi stepenik, čeka nas veliko finale 31. marta?

- Ne razmišljam o potencijalnom protivniku u finalu doigravanja, sve misli su usmerene ka Norvežanima - iskren je "Mitrogol."

RepublikaFoto: Starsport
Svaki njegov šut je opasnost po golmane

Postigao si 10 golova u kvalifikacijama za EP, a na poslednjih sedam mečeva za "orlove" od juna čak 11 pogodaka. Uz Dušana Tadića si najbolji naš igrač, bez dileme. Obećavaš li nove golove i u martu?

- Ne bih dao niti jedan gol da nemam dobre asistencije saigrača. Oni me hrane loptama, a na meni je da šanse pretvorim u golove i rasplačem Norvežane (smeh). Volim da igram sa Dućom, veliki je majstor fudbala i sjajno se razumemo na terenu - istakao je centarfor Fulama.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić - Čarobnjak sa loptom

Protiv Ukrajine i Portugala nismo zabeležili pobede. Da li je Norveška, naš prvi rival na putu do Evropskog prvenstva, jača ili slabija u odnosu na njih?

- Znam da Norvežani imaju sasvim dobar i kompaktan tim i veliku nadolazeću zvezdu Erlinga Holanda (19), koji je ove sezone dao 26 golova za Salcburg, strašan je napadač i čitam da ga traži pola Evrope. Ipak, Norvežane bih uporedio po kvalitetu sa Austrijom, protiv koje smo igrali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Verujem da smo bolji tim i da idemo dalje - zaključio je Aleksandar Mitrović.

RepublikaFoto: Starsport
Četiri gola do rekorda Stjepana Bobeka!

Dosta mi je Čempionšipa!

Sa 12 golova dominiraš u Čempionšipu na listi strelaca, dok tvoj Fulam zaostaje sedam bodova za vodećim Vest Bromvičom. Jasno je da si napadač za daleko jaču sredinu, obećavaš li prvoligaški klub naredne sezone?

- Cilj nam je da se vratimo u Premijer ligu. Znate da je Čempionšip veoma zahtevno takmičenje sa čak 46 kola, a tu je i plej-of. Imamo kvalitet za prva dva mesta, koja direktno vode u najviši rang. Svakako da želim naredne sezone igram prvoligaški fudbal, stremim ka tome - jasan je Mitrović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika želja za elitnim rangom!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading