Biti il' ne biti za crno-bele u Evropi: Partizanov haški sud!

Autor:

Sport

28.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O Partizanovoj sudbini sudiće se večeras (18.55, RTS 1, Arena sport 1) u Hagu, gde će fudbaleri crno-belih u meču 5. kola L grupe Lige Evrope protiv AZ Alkmara jurišati na pobedu koja im je neophodna kao hleb nasušni kako bi spasli sezonu. Izabranici Save Miloševića (46) u administrativnom centru Holandije, u gradu u kojem su 72 Srbina osuđena za ratne zločine, i to na ukupno 1.138 godina robije, pokušaće da pobedom dođu nadomak evropskog proleća i time koliko-toliko ublaže prvenstvene muke.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Trener "parnog valjka" svestan je značaja dvoboja protiv rivala koji je vezao šest trijumfa uz zastrašujuću gol-razliku 24:0.

- Večerašnja utakmica je definitivno najvažnija otkad sam trener Partizana. Naš protivnik je izuzetno ozbiljan, drugoplasirani su u Erediviziji, nalaze se u odličnoj formi i favoriti su, ali nemamo ni najmanje straha, već idemo na pobedu. Kada smo igrali u Beogradu protiv njih 2:2, mislim da ni mi, a ni javnost, nismo bili svesni koju snagu ima AZ Alkmar. Detalji će odlučivati, a videćemo hoće li biti na našoj strani. Raduje me što smo imali više vremena za odmor jer smo još u petak igrali protiv Javora - rekao je strateg crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Lider "Parnog valjka" - Bibras Natko

Četvorostruki uzastopni osvajač Kupa Srbije bi trijumfom u Hagu došao na bod zaostatka u odnosu na AZ. U poslednjem kolu bi trebalo da imaju lak posao sa Astanom, dok Holanđani gostuju Mančester junajtedu, pa je jasno koliki je ulog u pitanju večeras.

- Da bismo nastavili da rastemo kao tim, neophodni su nam mečevi sa velikim evropskim timovima. Takođe, finansijski za klub bi bilo i te kako značajno da prođemo grupu i prezimimo u Evropi - zaključio je trener crno-belih.

Vuletić opet provocira Zvezdu!

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić ne prestaje da proziva ljutog rivala objavama na Tviteru. Tako se popularni Profa ovoga puta nasladio zbog poraza Zvezde od Bajerna (6:0) uporedivši ga sa zemljotresom koji je pre dva dana pogodio Albaniju.

- U Draču jutros 6,4 po Rihteru, u Nevesinju 5,4 a u Beogradu 6,0 po Levandovskom - tvitnuo je Vuletić.

Tu njegovom cirkusu nije kraj. Čelnik crno-belih je na aerodromu pred put u Holandiju došao do frišopa, gde su bili izloženi suveniri Zvezde, napravio je premetačinu da crveno-beli odu u zapećak, a Partizan da izbije u prvi plan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading