Svetski bukmejkeri veruju u "orlove" - Srbija favorit da ode na EVRO!

Autor:

Sport

03.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je verovati svetskim kladionicama, fudbaleri Srbije uspešno će prebroditi baraž i posle 20 godina plasiraće se na Evropsko prvenstvo! "Orlovi" su prema bukmejkerima prvi favoriti da se nađu na panevropskom šampionatu, koji će se dogodine igrati u 12 gradova Starog kontinenta. Prvi rival Srbije biće Norveška 26. marta 2020. u Oslu, a eksperti za sastavljanje kvota veruju da će pobednik ovog para zaigrati na EVRO.

RepublikaFoto: Starsport
Smeši im se šampionat Evrope - Fudbaleri Srbije!

Prednost se daje izabranicima Ljubiše Tumbakovića sa kvotom 2,20, dok je kvota na Norvežane 2,75. U drugom polufinalnom paru sastaće se Škotska (kvota da će se plasirati na EVRO 4,50) i Izrael (kvota 10,00).

Ukoliko fudbaleri Srbije trijumfalno završe misiju u Skandinaviji, u finalu će biti domaćini u Beogradu, najverovatnije pred praznim tribinama zbog suspenzije UEFA.

POSLEDNJA ŠANSA

Da su "orlovi" favoriti, smatra i naš iskusni desni bek Antonio Rukavina (35), ali smatra da će on i njegovi saigrači morati da budu veoma oprezni u martovskim mečevima istine.

- Lepo je što smo favoriti po kladionicama, ali danas u vrhunskom fudbalu favorita nema. Pogotovo u ovim mečevima koji su poslednja šansa za odlazak na EP. Norvežani nisu naivni, imaju čvrst sastav, podmladili su ekipu. Mi smo bili malerozni u tim kvalifikacijama za EP, što zbog nekih nefudbalskih stvari, što zbog naših grešaka. Mislim da je vreme da se plasiramo posle 20 godina i verujem da ćemo biti pravi u martu. Drugačije je kad znaš šta ti donosi ta jedna utakmica - rekao je Rukavina i dodao:

- A posle toga bismo već bili favoriti u Beogradu, koji god rival da nam dođe. Da li pred publikom ili ne, videćemo. Na prethodna dva turnira smo se plasirali kod kuće. Protiv Gruzije na prošlo Svetsko prvenstvo i sa Antićem na Mundijal u Južnoj Africi. I dobro je što smo dobili drugu šansu kroz Ligu nacija, a setite se da smo se svi pitali šta je to i kakvo je takmičenje - konstatuje iskusni desni bek.

RepublikaFoto: Starsport
Antonio Rukavina je za reprezentaciju Srbije odigrao 59 utakmica

BARAŽ ZA EP KVOTE

Srbija 2,20

Norveška 2,75

Škotska 4,50

Izrael 10,00

GLADNI USPEHA

Prokomentarisao je fudbaler Astane i najopasnije igrače Norveške - tinejdžere Martina Edegarda (20) i Erlinga Brauta Holanda (19).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Martin Edegard

- To su momci o kojima se dosta priča, koji su gladni, željni uspeha na velikoj sceni i to trenutno pokazuju. Međutim, daleko je mart. Mladi igrači su poznati po oscilacijama, pogotovo pred kraj sezone - zaključio je fudbaler Astane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erling Braut Haland

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading