Rivaldo je prošlot, Uzbekistan gori: Adebajor dolazi kod srpske gol mašine!

Autor:

Sport

05.12.2019

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbekistanski Paktakor je juče ispisao istoriju tamošnjeg fudbala. Postao je prvi klub koji je u jednoj osvojio triplu krunu. Posle nacionalnog kupa i prvenstva, Paktakor je osvojio i Liga kup. A u jeku proslave trostruke krune, odjeknula je prava transfer bomba za uzbekistanski fudbal. U Paktakor stiže Emanuel Adebajor. Iskusni Afrikanac je nedavno posle samo četiri meseca saradnje raskinuo ugovor sa turskim Kajzerijem. Sada uzbekistanski i turski mediji javljaju da je Adebajor raskinuo ugovor sa Kajzerijem jer je unapred imao dgovor da kao slobodan igrač potpiše za Paktakor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vreme je za deseti klub u karijeri!

Biće to bez sumnje najveće pojačanje u istoriji najtrofejnijeg uzbekistanskog kluba.

Jedino veće fudbalsko ime koje je igralo u Uzbekistanu je slavni Rivaldo koji je dres tamošnjeg Bunjodkora nosio od 2008. do 2010. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rivaldovih 42 gola na 76 utakmica u Uzbekistanu

Sada će tamošnji fudbal uzdrmati dolazak iskusnog Togoanca koji je u bogatoj karijeri igrao za klubove poput Monaka, Arsenala, Mančester Sitija, Real Madrida, Totenhema... Adebajor ima 35 godina, ali još nema nameru da okači kopačke o klin.

Ove sezone u Kajzeriju je odirgao osam utakmica i postigao dva gola, a onda je odlučio da prihvati ponudu iz Uzbekistana za koju se šuška da je jako unosna iako konkretnih brojki nema u medijima.

Adebajor će se u Paktakoru priključiti srpskom napadaču Draganu Ćeranu iza kojeg je fenomenalna sezona. Nekadašnji đak Partizana je u tek završenoj sezoni postigao 23 gola na 24 prvenstvena meča i završio je kao ubedljivo najbolji strelac lige. Po mnogima je i najbolji igrač lige.

Inače, Paktakor je sa 11 titula najtrofejniji uzbekistanski klub, ali je prethodne tri sezone bio u senci Lokomotive iz Taškenta koja je vezala tri titule. Ipak, zahvaljujući fenomenalnoj sezoni Ćerana, ekipa koju sa klupe predvodi Šota Arveladze je uspela da vrati primat u uztbekistanskom fudbalu.  

A sa Adebajorom  u timu, rastu i ambicije u narednoj Ligi šampiona Azije gde je Paktakor uglavnom završavao takmičenje u grupnoj fazi, mada je 2004. dogurao i do polufinala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading