Nikako da ga krene ponovo: Obradović posle povrede i prekomande u B tim napušta Legiju iz Varšave!

Autor:

Sport

05.12.2019

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legija iz Varšave se nalazi na trećem mestu prvenstvene lestvice u Poljskoj, ali sa samo bodom zaostatka u odnosu na lidera Slask. Reklo bi se, ništa alarmantno... Međutim, atmosfera baš i nije pozitivna što se tiče najpopualrnijeg kluba Poljske. Nezadovoljstvo navijača i javnosti je sve veće zbog igre i rezultat tima koji sa sa klupe predvodi srpski stručnjak Aleksandar Vuković. I zato se najavljuje neka vrste zimske čistke u kojoj će nekim igračima biti dato zeleno svetlo za odlazak. A među njima je i srpski internacionalac Ivan Obradović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Rukavina i Ivan Obradović

Nekadašnji reprezentativac Srbije je letos stigao u Legiju kao veliko pojačanje. Sa bogatim iskustvom igranja u Partizanu, reprezentaciji Srbije, Saragosi, Mehelenu i Anderlehtu, Obradović je u Poljskoj dočekan kao zvučno fudbalsko ime. Međutim, do danas još nije ni debitovao za prvi tim Legije.

Što zbog problema sa povredama, što zbog izbora trenera Vukovića koji ga je prebacio u rezervni tim. Odigrao je samo nekoliko mečeva za B tim Legije i bila je to retka prilika za mnoge u Varšavi da konačno na delu vide igrača koji je letos došao sa oreolom proverenog pojačanja.

Možda i poslednja jer se Obradović, prema saznanjima poljskih medija, nalazi na spisku igrača na koje Legija neće računati od zime. Na toj listi su još petorica fudbalera: Vilijam Remi, Salvador Agra, Dominik Nađi, Kris Filips i Luis Roša.

Međutim, problem za Legiju da se tako lako reši Obradovića je njegov ugovor koji je validan do juna 2021. godine i po kojem srpski defanzivac zarađuje 400.000 evra godišnje što nije mali novac za poljske fudbalske prilike.

Takođe, poljski mediji navode da Obradović nije nezadovoljan ulogom u Legiji. Kažu da profesionalno obavlja sve zadatke, da dolazi nasmejan na treninge i da se nije žalio na prekomandu u B tim.

Ipak, trener Vuković je javno istakao da je Obradović razočaranje za njega, da nije iskoristio šansu ni u rezervnom timu i da su od njega očekivali rešenje za poziciju levog beka u makar dve naredne sezone, a dobili su igrača na kojeg ne mogu da računaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Obradović je za reprezentaciju Srbije odigrao 27 utakmica uz jedan pogodak

Zbog toga i ne čudi što je iskusni srpski defanzivac stavljen na transfer listu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading