Opet pokraden: Dušan Tadić tek 27. najbolji fudbaler sveta?

Autor:

Sport

19.12.2019

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler Dušan Tadić imao je iza sebe sjajnu godinu i bio je pokretač Ajaksa u jurnjavi za triplom krunom u Holandiji, te u podvigu u Ligi šampiona gde je klub završio takmičenje u polufinalu.

Konstantno potcenjen

U dresu reprezentacije Srbije bio je nestvaran i skoro na svakoj utakmici je beležio gol ili asistenciju. Ipak u izboru za Zlatnu loptu završio je tek na 20. mestu, a u izboru “Gardijana” za najboljeg igrača sveta tek je 27.

Ispred njega su fudbaleri poput Luisa Suareza, Antoana Grizmana, N’Gola Kantea, Matijasa De Lihta, Bernarda Silve i Edena Azara, za koje je veliko pitanje da li su imali bolju sezonu od srpskog asa.

- Teško da bi Tadić bio na ovoj listi da je ostao u Sautemptonu u leto 2018. godine. Srbin je bio pristojan igrač u Premijer ligi, ali je njegova karijera zaista dobila uzlet od njegovog odlaska u Ajaks. Njegova karijera je dobila novu dimenziju kada je odigrao ključnu ulogu u Ajaksovom pohodu na polufinale Lige šampiona prošle sezone. Tadić je do početka decembra postigao 48 golova na 82 meča za Ajaks ove godine i bio je impresivan u ulozi lažne devetke –navodi se u obrazloženju odluke “Gardijana” da ga odredi za 27. najboljeg igrača sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading