Dejan Stanković: Nemam iskustva? Dva sata sa Milojevićem su mi dovoljna za ceo život!

Autor:

Sport

21.12.2019

12:33 >> 12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda danas predstavlja novog šefa stručnog štaba, a Vladana Milojevića će na toj poziciji zameniti igračka legenda kluba Dejan Stanković.

RepublikaFoto: Starsport
Opet u srpskom fudbalu

On je igračku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a sada će i samostalnu trenersku karijeru početi na "Marakani". 

- Da se zahvalim klubu što sam ponovo ovde. Crvena zvezda me poslala pre 22 godine u jednu misiju. Da se vratim kući i da nasledim jednog velikog gospodina, lafa, trenera Vladana Milojevića, Ja sam se dugo bavio fudbalom i nikada nisam video da trener dočeka novog trenera sa osmehom - rekao je Stanković i nastavio.  

- Kažete da nemam iskustva, ali sam za ta dva sata dobio toliko iskustva od gospodina Milojevića, da je to dovoljno za ceo život. 

On je potom predstavio svoj stručni štab.

- Hteo bih da vam predstavim i moj stručni štab. Okupio sam gladne ljude oko sebe, gladne uspeha i dokazivanja. To su Nebojša Milošević, Miloš Milojević, Nenad Milijaš i Nenad Gašić. Radimo još na kondicionom treneru, da stručni štab bude gotov do Nove godine, Imamo dosta posla, ima puno igrača i jedva čekam da ih vidim - naglasio je Stanković. 

Foto: Starsport

Upitan je i da li se čuo sa svojim bivšim trenerom Žozeom Murinjom. 

- Pao je u nesvest Žoze, puno sam pričao i sa njim i sa mojim kumom i prijateljom Sinišom Mihajlovićem. Mogu da ih pitam sve za neki savet, ali ću svaku odluku doneti ja - naglasio je novi šef struke crveno-belih.

Novinare je zanimalo i šta je naučio od svakog trenera sa kojim je radio. 

- Sigurno ćemo izgraditi svoj stil igre, rano je da pričamo o tome. Od Sven Gorana Eriksena strpljenje, od Manćinija rad na terenu, od Žozea karakter i od Mihe neodustajanje - naglasio je Stanković. 

Poznata je njegova izjava da ne želi da se bavi trenerskim poslom, a objasnio je i zašto se predomislio, 

- Imam svoje motive što sam se sklonio od trenerskog posla, Mnogo sam vezan za porodicu, a trenerski posao znači 24/7 fudbal. Sebe sam ubeđivao da neću da se bavim trenerskim poslom, a to me je čekalo iza ugla,

Foto: Starsport

Očekuje da će biti i Italijana u stručnom štabu.

- Što se tiče Italijana u pregovorima sam, Ima tu i naš jedan momak, a videćemo, to ćemo znati do 28. decembra.

Stanković je najavio i da će se osloniti na omladinski pogon svog kluba.

. Ja znam kako sam se osećao sa 16 i po godina kada sam debitovao protiv Zvezdana Terzića na Karaburmi. Želim da se oslonim na omladinski pogon, na naše mlade igrače, tu će sigurno biti igrača za Crvenu zvezdu - rekao je Stanković. 

Okupljene je zanimalo i da li će sinovi Dejana Stankovića zaigrati za Zvezdu.

- Ja sam rođen u Beogradu i normalno je da igraju za Crvenu zvezdu. Oni su rođeni u Milanu i igraju za Inter. Jednog dana ako imaju želju doći će u Crvenu zvezdu, što da ne. 

Upitan je koliko mu je interesantno to što će sa druge strane kao rivala imati starog prijatelja Sava Miloševića. 

- Ja sam se čuo sa Savom Miloševićem i videli smo se sinoć. Mi smo prijatelji, ali na derbiju sigurno nećemo biti prijatelji. Mnogo mi je drago što se dve legende svojih klubova vraćaju na klupu - završio je Stanković. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading