Liverpul ponovo razbija kasicu prasicu: Novi Van Dajkov partner će biti Brazilac!

Autor:

Sport

31.12.2019

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liverpulova dominacija evropskim fudbalom u protekloj sezoni izvesno će se preseliti i na premijerligašku scenu i sve smo bliži raspletu u kojem će Redsi posle tri decenije postati šampioni Engleske. Arhitekta novog uspona Liverpula svakako je Jirgen Klop, ali na terenu su sve oči uprte u Virdžila van Dajka. Kupovina Holanđanina pre tačno dve zime za tada rekordnih 85.000.000 evra - i dalje klupski rekord - ispostavila se kao verovatno i ključna u nameri harizmatičnog Nemca da od Liverpula napravi najbolji tim Engleske i Starog kontinenta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

I pored ozbiljne investicije s Van Dajkom, Liverpulova bolna tačka i dalje je odbrana, tačnije pozicija koja je namenjena partneru holandskog štopera. Džoel Matip, Dejan Lovren i Džo Gomez jesu u konkurenciji, ali njihovi (pre)česti izostanci sa terena zbog povreda, dodatno su opteretili Van Dajka, ali uprava šestostrukog šampiona Evrope planira da na zimu reši i taj problem.

Po oprobanom receptu sa Van Dajkom, Liverpul namerava da ove zime napravi još jedan megalomanski transfer i tako dugoročno reši pitanje štoperskog para. Uz Van Dajka moguće je da će narednih meseci i godina biti - Dijego Karlos. 

Prema informacijama s Ostrva i iz Španije, Klop je u direktnoj komunikaciji s sportskim direktorom Liverpula Majklom Edvardsom ocenio da je brazilski štoper iz redova Sevilje čovek koji bi se savršeno uklopio sa Van Dajkom i definitivno pokrpio jedinu deficitarnu poziciju u startnih jedanaest.

Karlos je u Andaluziju stigao letos iz Nanta za 15.000.000 evra i za šest meseci uspeo je da oduševi fudbalsku Evropu.

Odigrao je sve utakmice za Sevilju i postigao dva gola, propustio je samo petnaest minuta akcije u celom jesenjem delu sezone, a prema mišljenju stručnjaka njegov kvalitet drastično je porastao u poslednjim mesecima, zbog čega je čak privukao pažnju madridskog Reala i to kao potencijalnu zamenu za dugogodišnjeg kapitena Serhija Ramosa.

Navodno, Sevilja je svesna Karlosove trenutne popularnosti i ne bi imala ništa protiv da on ode, ali ne po svaku cenu. Pominje se čak da će Seviljin čudotvorac Monći od Liverpula tražiti bar 65.000.000 funti (76.000.000 evra), što će biti ozbiljan zalogaj čak i za Redse u ovom trenutku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Djiego Karlos

Ali, kako su sve ostale pozicije u timu dobro popunjene, Liverpulov jedini izazov za zimu, ili naredno leto ostaje samo taj drugi štoper pored Van Dajka.

U engleskim fudbalskim krugovima postoji blaga skepsa zbog eventualnog dovođenja Karlosa pošto je poslednjih godina mali broj brazilskih štopera – izuzeci Tijago Silva, Markinjos i Eder Militao – uspeo da napravi ozbiljnu karijeru, pogotovo na najvišem nivou evropskog fudbala.

Karlos ima priliku da dokaže suprotno...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading