Svi detalji Marinovog ugovora!

Autor:

Sport

05.01.2020

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neposredno posle odlaska Vladana Milojevića sa klupe, počele su da kruže informacije da bi i crveno-bela "desetka" mogla da napusti klub sa Marakane. Međutim, sve je bilo na nivou spekulacija, ali, bomba je odjeknula.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

Pominjalo se da je u sferi interesovanja kluba iz arapskog sveta, ali se ime kluba nije znalo u javnosti. Tek danas postalo je jasno da je reč o Al Ahliju i da je velikan iz tog dela sveta uspeo da dobije vredno pojačanje.

 Ukoliko prođe lekarske preglede, a to je u najvećem broju slučajeva samo formalnost, posao će biti ozvaničen.

A ovo su detalji Marinovog ugovora.

Al Ahli će na ime obeštećenja proslediti Crvenoj zvezdi 2.500.000 dolara i to u dve jednake rate, s tim da ne ostaje ceo iznos beogradskom klubu. Od pomenute sume na ime obeštećenja deo će biti prosleđen Olimpijakosu, jer je takav dogovor postignut leta 2018, kad je iskusni vezista došao u Beograd. Sporazum predviđa da se od ukupne sume obeštećenja najpre odbije 700.000 evra koliko je Zvezda već platila Grcima, a ostatak se deli tako što 70 odsto novca ostaje prvaku Srbije, a preostalih 30 procenata ide u Pirej. Sličan model saradnje primenjen je i u slučaju Milana Pavkova, kad je korpulentni napadač prelazio iz niškog Radničkog na Marakanu. Suštinski, Zvezda će, kad se novac prevede u evre, inkasirati oko 1.700.000 evra, a Olimpijakosu sleduje oko 500.000.

Što se tiče ličnih uslova Marka Marina, ugovor je na dve i po godine, do leta 2022. Zarada je 2.000.000 dolara po sezoni, što znači da će, ako do kraja ostane u Džedi, inkasirati 5.000.000 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading