(FOTO,VIDEO) Fudbalski fenomen u Japanu: Mijura potpisao novi ugovor u šestoj deceniji života!

Autor:

Sport

12.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi fudbaleri u 35. godini su već fudbalski penzioneri, a Kazujoši Mijura se sprema da zaigra 35. sezonu u karijeri! Japanski veteran je najstariji fudbalski profesionalac na svetu, ali još ne planira da okači kopačke o klin!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kazujoši Mijura

Štaviše, klub Jokohama je objavio da je produžio ugovor sa Mijurom na još godinu dana, iako će fudbaler u februaru proslaviti 53. rođendan.

Istina, Mijura jedva i da igra, prošle sezone je upisao tri nastupa u celoj sezoni za Jokohamu, ali i dalje je tu, trenira punom parom i čeka svoju šansu da zaigra.

- Nadam se da ću uživati u fudbalu i daću sve od sebe da pomognem klubu da ostvari ciljeve, da izbori opstanak u ligi - rekao je Mijura u saopštenju za javnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kazujoši Mijura u zagrljaju saigrača

Jokohama se prošle sezone vratila u prvu ligu Japana, a prvi meč u novoj sezoni igraće 23. februara protiv Visel Kobea i Andresa Inijeste.

Prema zvaničnoj statistici, Kazujoši Mijura je za 34 godine profesionalnog fudbala odigrao 754 utakmice i postigao 221 gol.

Igrao je skoro sve vreme u Japanu, gde je nosio dresove Visel Kobea, Verdi Kavasakija, Jomijurija, Kjotoa i Jokohame, dok je u inostranstvu bio godinu dana u Đenovi, godinu u Dinamu iz Zagreba i godinu u Sidneju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading