Son spasao Totenhem protiv fenjeraša, Lesterov poker u senci Vardijeve povrede!

Autor:

Sport

22.01.2020

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Totenhema i Lestera upisali su pobede u okviru 24. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera Totenhema posle pobedničkog gola

Totenhem je na svom stadionu bio bolji od poslednjeplasiranog Noriča sa 2:1. Ponovo Pevci nisu blistali, ali su stigli do veoma važnog trijumfa.

Sparsi su bili bolji rival u prvom poluvremenu, a to su krunisali golom Delea Alija posle sjajnog dodavanja Orijea. Imao je Murinjov tim još nekoliko šansi do kraja poluvremena, ali je ostalo 1:0.

Norič je dosta bolje zaigrao u nastavku. Propustili su popularni Kanarinci nekoliko dobrih prilika, a onda je u 70. minutu Puki sa bele tačke pogodio. Arons je iznudio penal posle zakasnelog starta Sesenjona.

Totenhem je u tim trenucima krenuo svom snagom ka golu rivala, pa je nazad ostala rupa u odbrani, koju je Norič mogao da iskoristi u nekoliko navrata. Ipak, pobedu Sparsima donosi Son u 79. minutu, posle akcije u kojoj su još učestvovali Lo Selso i Dele Ali.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je Murinjov tim konačno upisao pobedu.

Lester je King Paueru deklasirao Vest Hem sa 4:1. Lisice su povele u 24. minutu preko Barnsa, kome je gol na tacni servirao Pereira. Ipak, Lisice nisu imale sreće sa povredama na ovom meču. Prvo je u 34. minutu izašao Mendi zbog povrede i ušao povratnik Endidi. A onda veliki udarac u 43. minutu. Džejmi Vardi je pao na zemlju kao pokošen i uz pomoć lekarskog osoblja izašao van terena. Uhvatio se za ložu, a preliminarne prognoze kažu da ga bar tri, četiri nedelje neće biti na terenu.

To nije pokolebalo domaćina. U petom minutu nadoknade prvog poluvremena Barns je vratio asistenciju Pereiri za 2:0. Vest Hem je uspeo rezultatski da se vratio u 50. minutu, pošto je Nobl postigao gol iz sumnjivo dosuđenog penala. Ipak, završnica meča pripala je Ajoseu Peresu. Prvo je u 81. minutu realizovao penal, da bi sedam minuta kasnije iskoristio asistenciju Kelečija Ihenača, koji je ušao umesto Vardija za konačnih 4:1. Ovom pobedom Lester se učvrstio na trećem mestu i ima osam bodova više od četvrtoplasiranog Čelsija. Vest Hem je 17. sa 23 boda, koliko ima Bornmut prvi u zoni ispadanja, ali i utakmicom manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading