Partizan ubi Zvezdu na fudbalskoj pijaci!

Autor:

Sport

25.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je 11 koraka iza Zvezde u Superligi, prethodne dve sezone nije osvojio titulu, igrao je u slabijem evropskom takmičenju, pa zato neverovatno zvuči da drži lekcije komšijskom večitom rivalu na fudbalskoj pijaci! Crno-beli su zahvaljujući pogođenim strancima i kvalitetnom radu omladinske škole došli u poziciju da odbijaju ponude od preko 10 miliona evra za svoje fudbalere, dok, s druge strane, Crvena zvezda uzima sitan novac i za najbolje igrače.

RepublikaFoto: FK Partizan
Pogodak i promašaj: Takuma Asano i Radživ van la Para

Klub iz Humske može da se pohvali da je prodao tinejdžera Strahinju Pavlovića (18) Monaku za 10 miliona evra i određene bonuse koji bi mogli da podignu sumu i do 13 miliona evropskih novčanica. Napoli je zagrizao za Umara Sadika (22), momka koji je eksplodirao u redovima "parnog valjka" po dolasku na pozajmicu iz Rome.

NEMA PONUDA

Ove sezone postigao je 16 golova i zabeležio 12 asistencija na 30 utakmica. Napolitanci su spremili 12 miliona evra, ali bi Partizan deo te sume morao da prosledi Romi.

Vunderkind Filip Stevanović (17) odigrao je svega 19 prvenstvenih utakmica za dve sezone, dovoljno da ubedi Nicu da spremi 12 miliona evra za njega. Crno-beli su odbili i tražili 15 miliona evra.

I dok se Partizan širi na tržištu lige petice (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska), Crvena zvezda najbolje fudbalere šalje u Aziju, i to za sitan novac.

Ponuda iz Evrope gotovo i da nema. Tako je kapiten i najbolji fudbaler kluba sa Marakane Marko Marin završio u El Ahliju iz Džede, timu iz Saudijske Arabije, za tričavih 1,7 miliona evra.

Heroja navijača golmana Milana Borjana tražio je nemački drugoligaš Štutgart za sumu od dva miliona evra, a čuvar mreže kanadske reprezentacije imao je ponude i iz američke MLS lige.

Najveću ponudu u januaru na Marakanu je poslala meksička Pačuka - 4.000.000 evra za Ričmonda Boaćija.

POGODILI STRANCE

Zašto je situacija debelo u korist Partizana, pokušao je da objasni bivši sportski direktor i napadač crno-belih Ivica Iliev.

- Mogu da pričam samo u naše ime. Prethodne četiri godine radimo tako da se naši igrači dobro kotiraju na fudbalskoj pijaci. Pogodili smo sa strancima jer ih biramo u dve kategorije. U jednu spadaju momci kao što su Asano ili Sadik. Njih dovodimo da bismo ih prodali za veće pare. Druga kategorija je Natko. On je doveden da pravi razliku, u godinama je i pomaže mladim igračima. Suma, da je malo mlađi, mogao bi da donese još veći novac. Za njega smo odbili 4.000.000 evra iz Azije - rekao je Iliev za Srpski telegraf i dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Ivica Iliev

- Godine igrača Crvene zvezde su možda faktor zbog kojeg ti transferi nisu toliko veliki. Zaista je pomalo začuđujuće da odlaze za manje sume. Ono što mogu da kažem u odbranu Zvezde jeste da je teško biti dominantan u Ligi šampiona protiv jakih timova. Pogotovo napadači ne mogu da dođu do izražaja. Partizan je u Ligi Evrope igrao ofanzivan i napadački fudbal i to se isplaćuje - zaključio je Ivica Iliev.

PARTIZAN:

Strahinja Pavlović

Prodat za: 10.000.000 evra

Klub: Monako

RepublikaFoto: Starsport
Strahinja Pavlović

Umar Sadik

Ponuda: 12.000.000 evra

Klub: Napoli

RepublikaFoto: Starsport
Umar Sadik

Filip Stevanović

Ponuda: 12.000.000 evra

Klubovi: Napoli, Nica

RepublikaFoto: Starsport
Filip Stevanović

CRVENA ZVEZDA:

Marko Marin

Prodat za: 1.700.000 evra

Klub: El Ahli Džeda

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

Ričmond Boaći

Ponuda: 4.000.000 evra

Klub: Pačuka

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Milan Borjan

Ponuda: 2.000.000 evra

Klub: Štutgart

RepublikaFoto: Starsport
Milan Borjan

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Toplica

25.01.2020 09:06

Pa kako onda da se objasni nasa liga, sta pametno da kazem deci a da mi ne uzvrate "tata ti nas lazes".

Najveći mafijaški klub u Evrop

25.01.2020 11:41

Jedini razlog zašto je to tako je što zvezda igra 90% nameštenih utakmica u toku sezone a kad i odigra neku od tih 10% koje nisu tada po pravilu bude brutalno ponižena.