Lalatović: Rekao sam Matiću da je Vojvodina velika kao Partizan i Zvezda, ali...

Autor:

Sport

26.01.2020

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Vojvodine Nenad Lalatović govorio je o odlasku Bojana Matića u Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Probao da učini sve da ostavi Matića u klubu

- Već na okupljanju pred početak priprema za ovaj deo sezone, Bojan Matić je rekao da se pshički više ne oseća kao član Vojvodine i da želi da promeni sredinu. Iz uprave mu je tada rečeno da, ako u klub stigne ponuda koja finansijski zadovolji i njega i Vojvodinu, o transferu može da se pregovara. Posle toga, Partizan je poslao ponudu za Matića, koja je u prvi mah bila odbijena, ali nakon što je Partizan korigovao ponudu i pritom u čitav posao uključio i raskid ugovora sa Nemanjom Nikolićem, pri čemu je u Vojvodinu u međuvremenu stigao i Momčilo Mrkaić, klub je odlučio da se saglasi sa prelaskom Bojana u Partizan - pojasnio je kako su tekli pregovori Nenad Lalatović, trener Stare dame srpskog fudbala.

Postojalo je interesovanje i ranije, ali sada je Matić izričiti tražio da napusti klub iz Novog Sada.

- Moram da napomenem da je Matić imao izričitu želju da pređe tamo i rekao da mu je od strane tog kluba ponuđen mnogo jači ugovor od onog koji je Vojvodina u mogućnosti da ponudi, te da time ima priliku da reši svoju egzistenciju. Rekao sam da je Vojvodina jednako veliki klub kao Partizan i Crvena zvezda i da će, ako i u drugom delu sezone bude na istom nivou kao jesenas, na leto sigurno ostvariti dobar inostrani transfer. On je, međutim, ostao pri zahtevu i ja sam morao da se složim sa tim - dopunio je Lalatović u izjavi za klupski sajt.

Njegov odlazak otvoriće prostor za razigravanje mladih igrača.

- Želja kluba je da u narednom periodu otvori prostor za razvitak i napredak 17-godišnjeg Vukašina Bogdanovića, napadača koji je član mlađih reprezentativnih selekcija i pokazuje izuzetan talenat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i još neke fudbalere koji nadolaze i kojima valja dati šansu. To je jasna politika i orijentacija kluba za budućnost. Način i brzina njenog sprovođenja u delo zavisiće od procena i odluka šefa stručnog štaba - obrazložio je predsednik Vojislav Gajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading