(VIDEO) NAVIJAČI BRUTALNO IZVREĐALI PIKEA: Đubre jedno! Španija nije tvoja država!

Autor:

Sport

02.10.2017

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Barselone Đerar Pike, koji otvoreno podržava nezavisnost Katalonije, dočekan je zvižducima u Madridu na treningu reprezentacije Španije.

RepublikaFoto: youtube.com/ Fútbol Deportes
Pike izlazi na trening

Reprezentacija Španije počela je pripreme u predgrađu Madrida za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Albanije i Izraela. Navijači Španije okupili su se u trening kampu, a onda su zvižducima ispratili Pikea. Potom su usledile uvrede na njegov račun.


Pike je glasao na referendumu o nezavisnosti Katalonije, a onda je kritikovao policijsko nasilje nad biračima.



 - Pike đubre, jedno. Pike, odlazi. Španija nije tvoja država. Odlazi iz reprezentacije - vikali su navijači na tribinama.


Redari su potom jednog navijača zamolili da ukloni transparent na kojem je pisalo: "Pike, ti si bolestan".

Isti navijač je nastavio da govori:

- Pike ne zaslužuje da bude u sastavu Španije, on to ne zaslužuje. Teraju me da sklonim transparent koji po meni nije uvredljiv. Ja samo govorim ono što mislim. Pike je odvratan i nije trebalo da dođe - rekao je ovaj navijač.

Kako je skandiranje nastavljeno, fudbaleri Španije su napustili teren nakon samo 23 minuta treninga. Grupa navijača je potom počela da gađa fudbalera Barselone, a moralo je da interveniše i obezbeđenje.


Pike je za reprezentaciju Španije odigrao 91 utakmicu i bio je deo nacionalnog tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo dve godine kasnije. On je ranije najavio da će se povući iz reprezentacije nakon Svetskog prvenstva 2018.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading