Murinjo u svom stilu nadmudrio Pepa: Siti se ispromašivao, Totenhem odneo tri velika boda!

Autor:

Sport

02.02.2020

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Totenhema savladali su na svom terenu Mančester siti sa 2:0, u derbi meču 25. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Totenhema posle Begvajnovog gola

Golove vredne tri boda postigli su debitant Stiven Bergvajn u 63, odnosno Hjong-min Son u 71. minutu.

Iako je tek februar, ovim je trka za titulu prvaka Engleske praktično gotova, pošto vodeći Liverpul ima čak 22 boda više od Građana.

Gosti iz Mančestera su prekinuli još jedan niz – izabranici Pepa Gvardiole nisu postigli bar jedan pogodak na gostovanjima prvi put posle 23 utakmice u domaćem šampionatu.

Sa druge strane, Totenhem je ovom pobedom, prvom posle četiri godine nad ovim rivalom, ponovo u igri za plasman u Ligu šampiona, pošto gradski rival Čelsi ima samo četiri boda više.

Na početku meča nije izgledalo da će ishod utakmice biti ovakav, pošto su gosti bili dominantniji rival i pravo je čudo kako nisu postigli bar jedan pogodak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Debitantski gol Stivena Bergvajna

Nakon promašaja Serhija Aguera, najbolju priliku imao je Ilkaj Gundoan, koji u 42. minutu nije realizovao jedanaesterac, odnosno, bolje rečeno, Loris mu je odbranio najstrožu kaznu.

Ključni detalj dogodio se u 60. minutu, kada je mladi levi bek gostiju Zinčenko prekinuo kontru i zaradio isključujući drugi žuti karton.

Samo tri minuta kasnije, Stiven Bergvajn, na svom debiju u dresu "pevaca", zakucava loptu sa ivice kaznenog prostora u mrežu Edersona.

U 71. minutu, Son stavlja tačku na ovaj meč. Južnokorejski napadač je uz malu pomoć Fernandinja uspeo da prevari golmana gostiju i postavi konačnih 2:0.

U narednom kolu Totenhem gostuje Aston Vili, dok Mančester siti dočekuje Vest Hem.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading