Pep govorio o najtežem porazu u karijeri!

Autor:

Sport

06.02.2020

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pep Gvardiola je tokom svoje karijere zabeležio veliki broj pobeda, ali i poraza. Vodio je Barselonu, Bajern i Siti, a sada je otkrio koji neuspeh mu je najteže pao.

Pep Gvardiola

- Moj najteži poraz bio je onaj protiv Real Madrida 4:0, i to zato što sam pravio odluke koje nisam osećao. Snosim svu krivicu za taj dan jer protiv takvog Madrida nismo smeli da igramo na taj način. To je bila neverovatna ekipa - istakao je Gvardiola, pritom misleći na polufinale Lige šampiona 2014. i na kraj sna o odbrani titule.

Bajern je godinu dana ranije, pod patronatom Jupa Hajnkesa osvojio tripletu, a španski stručnjak ni u narednim godinama nije uspeo da osvoji elitno evropsko takmičenje. Gvardiola je svestan tog pritiska.


- Siti je bio klub koji je tokom jedne decenije želeo samo to da ostane u Premijer ligi. Ali, onda su ih iznenada kupili ljudi iz Abu Dabija, posle čega su napravili veliki pomak i osvojili četiri ligaške titule u deceniji. Jedino što im nedostaje je trofej Lige šampiona i normalno je da žele da ga imaju. Dobro je da teže tome. Pokušaću da to i ostvarim, ako ne ove sezone, onda sledeće. Ali, svet neće propasti ni ako je ne osvojimo - zaključio je Gvardiola.

'Građani' su grupnu fazu LŠ završili na prvom mestu grupe C, a u osmini finala će snage odmeriti sa Realom 26. februara. Kada je u pitanju Premijer liga, Siti je na drugom mestu, a u odnosu na prvoplasirani Liverpul ima 22 boda zaostatka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading