Konte bez dlake na jeziku pred Lacio: Derbi dva autsajdera u borbi za šampiona Italije!

Autor:

Sport

16.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle mnogo godina stvoreni su svi uslovi da ponovo gledamo spektakularnu šampionsku trku u Seriji A sa tri kluba – Juventusom, Interom i Lacijem. Razlika između tri kluba je samo jedan bod, a upravo će se Inter i Lacio sastati u derbiju kola, posle čega će nam biti jasnije ko ima više snage da se bori s Juventusom za šampionsku krunu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Konte

Ako pitate Antonija Kontea – Juventus i Inter su autsajderi u trci sa Juventusom.

- Ovu utakmicu bih mogao da nazovem borbom dvojice autsajdera. To je najbolja definicija. Lacio je mnogo puta dosad pokazao snagu i siguran sam da će ići na pobedu, kao i mi. Svako ima svoju strategiju, pokušaće da iskoriste protivnikove slabosti i iskoristi svoje vrline - priča Konte.

Nahvalio je bivši selektor Italije i trener Juventusa "Nebeskoplave" i ukazao poštovanje za sve što su Simone Inzagi i njegovi igrači napravili.

- Lacio se konsolidovao, osvojio Kup Italije prošle i Superkup ove sezone. Pojačali su se dobro i uspeli da zadrže kostur tima s najjačim igračima. Na kraju, ne i najmanje važno – Simone Inzagi je odradio fantastičan posao, tako da je njihov rast neizbežan. Plan, vizija i strpljenje su počeli da se isplaćuju - istakao je bivši selektor Italije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Simone Inzagi

Inter i Lacio su pod komandom Kontea, odnosno Inzagija počeli da forsiraju igru sa trojicom štopera, što bi predstojeći duel da učini još zanimljivijim.

- Tu su krilni igrači najvažniji, posebno kada su taktički sistemi identični. Lacio takođe igra sa dvojicom napadača, plus Sergej Milinković Savić koji vuče loptu napred. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva za sve koji je budu gledali. Ovo su dva tima koja će pokušati da nadigraju protivnika i nadam se da će bolji da pobedi - iskren je harizmatični stručnjak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Intera

Interova verzija Sergeja Milinković Savića trebalo bi da bude Kristijan Eriksen, zbog toga se nameće pitanje – hoće li Danac igrati od starta?

- On radi s nama, razume situaciju i šta želimo od njega. Ne bih voleo da ga požurujem, osim ako situacija nije alarmantna, ako da je logično da njegove igre ne budu dobre na početku. Počeće utakmicu onog trenutka kada budem osetio da je spreman - apostrofirao je bivši trener Juventusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijan Eriksen

Mnogo se ove sezone priča o odlukama VAR sistema i koliko je pomoć video nadzora imala direktnog uticaja na neke odluke u fudbal, a odnedavno se pominje mogućnost uvođenja “čelendž“ sistema kakav postoji u tenisu. 

- Iskreno, ni najmanje mi se ne sviđa ta priča o čelendžu, ne bi trebalo da je bude u fudbalu. Ako je situacija čista, nema potrebe da se gleda ponovo. Već imamo dovoljno problema sa VAR sistemom. Ako gledamo utakmicu na televiziji i snimak pokazuje da je situacija čista, odluka ne bi trebalo da bude dovođena u pitanje. Samim tim čelendž postaje nepotreban - 50-godišnji stručnjak nije oduševljen...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Konte

Konte nije sam u ovoj borbi, pošto je ruku protiv uvođenja “čelendž“ sistema digao i Đan Pjero Gasperini iz Atalante, kao i Simone Inzagi. Problem je što pojedini treneri smatraju da se određene situacije ne tretiraju na isti način, zbog čega bi trebalo da postoji ovaj dodatak...

- Jasno je da postoje određene poteškoće. Videli smo već nekoliko situacija koje su mnoge ostavile u šoku. Kada to kažem, nadam se da svaka greška koja se dogodi slučajna. Onog trenutka kada počnete da sumnjate u nečije odluke, tada nastaje problem. U prošlosti je bilo nekih ozbiljnih grešaka i nadam se da će ih s vremenom biti sve manje - zaključio je trener Intera, Antonio Konte.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading